Vijf features onthuld van Nintendo Switch Online; Joy-Cons in NES-stijl aangekondigd

Tijdens de Nintendo Direct-uitzending van vandaag kon Nintendo Switch Online natuurlijk niet ontbreken: de betaalde online dienst gaat volgende week live, dus was dit dé tijd om nog wat features te tonen. Daarom toonde Nintendo vijf features van de dienst.

De eerste is natuurlijk het online spelen van games, waarbij het niet uitmaakt waar je mede- of tegenspelers zich bevinden. Daarnaast krijg je toegang tot een bibliotheek aan klassieke NES-games, die bovendien voorzien zijn van nieuwe multiplayerfuncties. Deze zijn natuurlijk ook online beschikbaar. Naarmate de tijd vordert, zullen er meer games aan deze bibliotheek worden toegevoegd.

Ook krijgen we natuurlijk toegang tot data-opslag in de cloud, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn je data kwijt te raken als er iets fout gaat. Voor twee tientjes per jaar kun je dus flink wat peace of mind kopen wat betreft je speldata.

Verder krijg je toegang tot een smartphone-app, waarmee de eerder onthulde voice-chat zal werken. Daarbij kunnen niet alleen de spelers zelf met elkaar communiceren, maar ook toeschouwers. De app kan ook verbinding maken met bepaalde games, dus Nintendo zelf vergelijkt deze functionaliteit met de communicatie à la SplatNet 2.

Een ander voordeel van Nintendo Switch zijn de exclusieve aanbiedingen, maar daarover kan Nintendo pas in de toekomst meer informatie kwijt.

Maar deze features waren grotendeels al bekend. Wat daarentegen nog níét bekend was, is dat er speciale Joy-Con-controllers komen. Deze zijn uitgevoerd in de klassieke hoekige NES-stijl, maar werken grotendeels als moderne Joy-Cons: ze zijn weliswaar ontdaan van analoge sticks, maar werken wél draadloos en kunnen ook worden opgeladen door ze op de tablet aan te sluiten. Hieronder zie je een afbeelding van de nieuwe controllers:

Nintendo Switch Online en de bijbehorende controllers verschijnen op 19 september.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  die controllers zijn wel dope… oldskool niet laten vergaan heeft wel wat. En die controllers zijn ook gewoon gaaf. Als ze het zo maken dat je niets kwa knoppen mist is t geen enkel probleem.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  @CHILLOZZ:

  Je kan geen knoppen missen met deze nes controllers, aangezien je er alleen de oude Nes games mee kan spelen.
  Of te wel de zelfde knoppen zitten erop als de oude klassieke controllers.