“Road to Life is Strange 2” geeft docu-inzicht op ontwikkelproces

Enkele weken geleden werd Life is Strange 2 al uit de doeken gedaan met een sfeervolle trailer, maar nu staat DONTNOD alweer klaar om meer inzicht te geven op hun ideeën achter dit langverwachte vervolgseizoen.

Life is Strange 2 pakt de draad niet per se op waar hoofdpersonen Chloe en Max die achterlieten in het eerste seizoen van Life is Strange, maar kiest er juist voor om met twee compleet nieuwe protagonisten aan de slag te gaan; de broers Sean en Daniel.

Een andere insteek dus, maar wél voorzien van een bijzonder persoonlijk verhaal, rustgevende stijl en natuurlijk diezelfde wrange keuzestress. Wat verwacht je anders als je als tieners probeert naar je Mexicaanse thuisstad te vluchten?

Hoe de Fransozen van DONTNOD precies op dat idee kwamen, en hoe ze hun voornaamste project sinds de verschijning van het eerste seizoen getackeld hebben, dat is nu terug te zien in The Road to Life is Strange 2 minidocumentaire:

De eerste van de vijf aflevering van Life is Strange 2 staat 27 september alweer te verschijnen op pc (Steam), Xbox One en PlayStation 4. Mocht je nu al niet kunnen wachten op meer Life is Strange, dan is misschien het volledig gratis avontuurtje The Awesome Adventures of Captain Spirit je pakkie-an, gezien deze als een soort voorproefje op het nieuwe seizoen gezien kan worden.

Uiteraard lees je tegen die tijd hier op Gamersnet meer over het nieuwe seizoen van Life is Strange. Net als we dat deden met het eerste Life is Strange en de iets kortere Before the Storm prequel-reeks, staan we weer paraat om elke aflevering los van een recensie te voorzien, en het hele seizoen zo doorgaan van koopadvies te voorzien.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  En voor mensen die deel 1 graag willen spelen: Op de PS4 is de season pass nu €2,99 😀 Goede deal

  Na alle verhalen van Tom over het spel heb ik het gister ook gekocht voor die prijs 😀

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @fantasyfreak: Episode 1: Chrysalis is zelfs alweer even compleet gratis, zodat je echt helemaal kosteloos kunt kijken of de stijl je aanstaat.

  That said, moet ik wel zeggen dat de eerste twee aflevering nog relatief traag van tempo zijn. Pas met het slotstuk van Episode 2 begint Life is Strange echt een beetje harde trappen uit te delen en écht interessant te worden, imho.

  Ook heel erg benieuwd hoe dit tweede ‘seizoen’ gaat worden. Eerlijk is eerlijk; ik had graag meer Chloe en Max gezien, maar ik laat me verrassen door dit setje.

 3.   
  Rolf31's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Hey Tom, Komt deze, net als de vorige delen, eerst digitaal uit en dan na een jaar op disc? Weet jij dat toevallig?

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rolf31: Volgens mij is daar nog niets over gezegd, tot dusver. Maar ik verwacht zeker wel dat dat gaat gebeuren, ja. Square Enix is nu niet bepaald een partij die helemaal klaar is met fysieke releases, ook zij zien waarschijnlijk wel in dat de bundel het goed zou kunnen doen in de schappen.

 5.   
  Rolf31's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ik hoop het. Ik ben een oldschool fysieke games fan. Opbergkast op zolder vol met games, daar houd ik van.