Busan map in Overwatch vanaf vandaag te spelen

Vorige maand al onthuld tijdens Gamescom, maar vanaf vandaag dan ook te spelen in de officiële Overwatch-servers: de nieuwe Control map, Busan.

De Zuid-Koreaanse omgeving is het thuisterrein van Overwatch-heldin D.Va, die met de komst van de “Shooting Star” Cinematic Short en de Nano Cola Challenge de laatste tijd in de schijnwerpers stond.

Busan is, net als vele andere Overwatch-locaties, een al bestaande locatie op onze mooie aardbol. Deze is echter voorzien van een kenmerkende laag aan Overwatch-sciencefiction (waaronder de ‘garage’ voor D.Va’s iconische MEKA-vehikel), zonder daarbij de oorspronkelijke cultuur in de ban te doen. Liefhebbers van de Koreaanse cultuur zullen in deze omgeving nog altijd typerende tempels, een karaokebar en andere stempels van de Koreanen terugvinden.

Gameplaytechnisch is Busan een reguliere Control map voor Overwatch, wat wil zeggen dat het futuristische stadje in drie fases overgenomen moet worden door een van beide teams. Als een soort King of the Hill-principe knokken de helden voor overmacht in één specifiek punt, uiteraard nu voorzien van een heerlijk Oosters sfeertje.

Aan de hand van een vlotte update doet Busan vandaag intrede tot Blizzards populaire shooters. Gamers op pc, PlayStation 4 of Xbox One krijgen de update vanzelf aangeboden wanneer het spel opgestart wordt.

Ben jij al losgegaan in Busan? Zo ja, vertel ons vooral wat je denkt van deze nieuwe toevoeging aan de Overwatch-formule!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren