Kingdom Hearts krijgt gratis VR-ervaring voor PlayStation VR

Tijdens de afgelopen E3 kregen we ein-de-lijk de releasedatum van Kingdom Hearts 3 te horen: 29 januari. Dat is nog even weg, maar mocht je een PlayStation VR-headset in je bezit hebt en uitkijkt naar deze game, is er goed nieuws: dit najaar krijgt de Kingdom Hearts-serie een gratis VR-ervaring die vooralsnog exclusief lijkt voor PlayStation VR.

Overigens moet je hier geen volledige game verwachten: het gaat om een interactieve video van grofweg tien minuten lang. In de VR-ervaring wordt de geschiedenis van de franchise verkend, waarbij uiteraard alle memorabele momenten herbeleefd worden. Ook de iconische muziek ontbreekt uiteraard niet.

Hoewel Square Enix natuurlijk niet al te veel wil verraden over de VR-ervaring, zegt het bedrijf wél dat je extra content vrijspeelt als je blijft spelen. Een exacte releasedatum blijft nog even uit, maar ongetwijfeld horen we snel meer, want de uitgever zegt dat Kingdom Hearts: VR Experience in het feestdagenseizoen uit gaat komen.

Meer Kingdom Hearts: VR Experience

 1.   
  Dedsec's avatar

  Leeft dat dan nog bij Sony ??

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Best wel. Ze hebben op afgelopen E3 en Gamescom ook gewoon weer aardig wat aandacht gehad voor bepaalde VR-titels. Niet alles is even groot, maar er zijn toch nog wel zeker een boel games en experiences onderweg naar PlayStation VR.

 3.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: dit lijkt mij wel leuk dat vr gebeuren alleen moet je dat volgens mij niet te lang doen

 4.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: En toch hebben de meeste PS4 mensen geen VR.

 5.   
  kiesmaarwa's avatar

  In die VR:E trailer kon je zelf zwaaien met een VR Keyblade. Dat is alles wat ik wil in mijn leven. Eindelijk een reden om die headset nog eens op mijn bolle hoofd te klemmen

 6.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Nee, de meeste PS4-bezitters hebben er niet ook nog PlayStation VR bij gekocht, net zoals veel pc-gamers geen HTC Vive of Oculus Rift hebben gekocht en zoals veel Xbox 360-gamers nooit een Kinect hebben aangeraakt. Toch is PSVR volgens mij redelijk veel verkocht als je de prijs meeneemt, dus het is niet vreemd dat er nog altijd geïnvesteerd wordt in nieuwe titels.

 7.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers: Denk het niet, want de meeste hebben dat geld er niet voor over.

 8.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Nogmaals: nee, de “meesten” hebben dat geld er niet voor over. Maar het laatste nieuws dat ik me herinner is dat PSVR meer exemplaren had verkocht dan HTC Vive en Oculus Rift samen, en dat was nog een tijdje geleden ook. Dus ondanks dat veel PlayStation-gamers niet in het bezit zijn van een VR-headset, zijn er wel degelijk veel mensen die dat wél zijn.

  En zelfs al zou er inderdaad geen geld in VR zitten, dan zou Sony zijn uiterste best doen om dat te veranderen door te investeren in games en ervaringen, simpelweg om PSVR winstgevend te maken. Microsoft deed hetzelfde met Kinect (toch een soort-van-voorganger van VR), maar dan met minder succes.

 9.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers: Ha ha ja net zoals ze met PS home hadden gedaan zeker ??

  Nee er komt een tijd dat ze die VR ook gewoon laten vallen.

 10.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Zoals Xbox de Kinect heeft vermoord bedoel je? En die Hololens-demo van zo’n drie jaar geleden op de E3. Is ook een groot succes gebleken toch? Elk bedrijf heeft dit soort gebreken gehad. Nintendo met de WiiU, maar elke keer als Sony wat doet (of het nou goed is of niet) is het toch altijd extra lekker om ertegen aan te schoppen of niet?

  Overigens zijn al ruim 3 miljoen van die brillen over de toonbank gegaan en brengt Sony dit najaar twee nieuwe pakketten uit met onder andere Moss, een exclusieve PlayStation VR-titel die volgens mij een van de best beoordeelde VR-games tot op heden is. Al met al niet slecht voor een nicheproduct die overigens nergens nog echt groot is doorgebroken.

 11.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned: Nee hoor ik heb ook wel eens kritiek op Microsoft gehad, maar daar wilde Gamersnet niks van weten.

  Maar ok hoeveel mensen ken jij met een VR bril ?

 12.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Maat. Tientallen. Grappig genoeg heb ik zojuist in mijn winkel er weer eentje verkocht. Nu jij weer 😉

 13.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned: Ik ken niemand met zoo een ding, en volgens mij betalen ze jou daar teveel, want je zit meer hier dan dat je aan het werk bent.

  •   
   OnOwned's avatar

   Pauze en multitasken. En ik heb een soort spideysense als er onzin wordt gepraat. Maar ik ga wel weer terug aan het werk hoor 😉

 14.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Pauze en multitasken. En ik heb een soort spideysense als er onzin wordt gepraat. Maar ik ga wel weer terug aan het werk hoor 😉

 15.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned: Voor jou is alle kritiek die Sony krijgt onzin zucht maarja dat zijn we wel gewend van Sony fanboys.

 16.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Kusje terug

 17.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned: Kots ik ga liever gewoon dood.