Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered komt naar Nintendo Switch en PlayStation 4

Eerder vandaag hield Sony een livestream genaamd PlayStation Lineup Tour, waarin onder meer bekend werd gemaakt dat Final Fantasy: Crystal Chronicles een remaster krijgt. Niet veel later werd bekend dat de HD-versie van de game niet exclusief is voor de PlayStation 4, want ook de Switch wordt getrakteerd op de culthit uit 2004.

Overigens is het een grotere verrassing dat Crystal Chronicles naar Sony’s console komt: het spel is het eerste deel in een serie die alleen op apparaten van Nintendo te spelen waren. De remaster is de eerste keer dat die exclusiviteit wordt verbroken.

Als release window is slechts bekend dat Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered in 2019 uitkomt voor zowel PlayStation 4 als Nintendo Switch. Ongetwijfeld krijgen we meer concrete informatie tijdens livestreams of andere evenementen. Tot die tijd is het afwachten geblazen.

Check hieronder de aankondigingstrailer voor Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered.

 1.   
  Sixty's avatar

  ik roep al jaren om een remaster, ik haal hem zoiezo voor de switch. Dit is zo’n leuke game.

 2.   
  WesterW's avatar

  @Sixty: Insgelijks! Wat was dat een heerlijke game zeg, word er helemaal nostalgisch van. Hoe we vroeger de GBA’s erbij pakten, knokten rond de pot en genoten van die heerlijke muziek! Kan nu al niet op de remaster wachten.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik heb de game wel gehad, maar nooit veel gespeeld. Geen idee eigenlijk waarom… Misschien nog maar eens een kans geven 😛