Gears of War 5 werkt straks ook met Xbox Adaptive Controller


Met ingang van deze week is de Xbox Adaptive Controller voor Xbox One en Windows 10 officieel verkrijgbaar gesteld. Aan de hand van deze vrij flexibele gamepad, kunnen ook gamers met motorieke of fysieke beperkingen gemakkelijk hun favoriete games spelen.

De ondersteuning en afstelling voor de Xbox Adaptive Controller dient grotendeels door de gebruikers zelf gedaan te worden — gezien handicaps natuurlijk in veel uiteenlopende vormen voor kunnen komen — maar Gears of War 5-ontwikkelstudio The Coalition wil echter een stapje verder gaan.

Studiobaas en Gears-icoon Rod Fergusson liet op Twitter weten dat The Coalition deze week ook een lading Adaptive Controllers ontvangen heeft, en dat het team zich ertoe wil zetten om de nieuwe Gears of War voor zoveel mogelijk gamers speelbaar te maken:


In welke vorm The Coalition de (gehandicapte) gamer tegemoet wil komen, dat blijft nog enigszins onduidelijk. Hopelijk weet Fergussons publiekelijke ondersteuning voor de Adaptive Controller meer spellenmakers te inspireren, opdat er meer aandacht in aantocht is voor gamers met beperkingen. Meer zielen staat immers tot meer vreugd, al helemaal in onze mooie game-wereld.

Gears of War 5 verschijnt ergens anno 2019 voor Xbox One en Windows 10. Naast een aantal mooie onthullingstrailers en wat beelden van afgelopen E3 is het echter alweer even stil gebleven rondom de brute shooter van het Xbox-kamp.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren