Update: EA onthult 100 beste spelers FIFA 19

Update: Electronic Arts heeft nu de 100-11 beste spelers bekendgemaakt, deze zijn hieronder te bekijken.

Na een drukke sportzomer waar Frankrijk werd gekroond tot wereldkampioen en Real Madrid voor alweer de derde achtereenvolgende keer de Champions League won, die tevens terug te vinden zal zijn in FIFA 19, kunnen we terugkijken op een geweldig voetbalseizoen.

Door middel van een rating te koppelen aan alle voetballers stelt Electronic Arts ieder jaar een lijstje op met de beste voetballers. Voor FIFA 19 is dit niet anders en zijn daarom ook vandaag de beste 100-81 spelers van het spel bekendgemaakt.

Liefst twee spelers van Nederlandse origine komen, tot nu toe, voor in het lijstje. De man van glas; Arjen Robben, en Virgil van Dijk. Alle spelers die tot op heden zijn bekendgemaakt zijn hieronder te bekijken, in de dagen die volgen zullen de overige spelers die een plekje hebben weten te scoren in de top honderd worden bekendgemaakt.

Welke spelers denk jij te zullen zien in de top tien? Laat het vooral weten in de reacties!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Arjen Robben natuurlijk

 2.   
  Kauwgom's avatar

  Gister voor de eerste keer na alle fifa’s te hebben gespeeld begonnen met PES2019 omdat ik het idee had fifa wel te kennen.

  In 1 woord: gaaf! Wat is het spel ontzettend gaaf. Mooie grafics, heerlijk moeilijk realistische gameplay. Het is echt werken naar een goal toe wat de beloning voor een goal extra mooi maakt.

 3.   
  mmx's avatar

  Mijn broer word mucko loco als hij dit ziet is een echte fan van FIFA vanaf het begin.

 4.   
  nanathan's avatar

  Er zijn dus zeker minstens 100 spelers met een rating van 84+
  Dat is toch opmerkelijk veel.

 5.   
  RLXTR's avatar

  Hartstikke leuk, maar wanneer kunnen we jullie review van PES verwachten?

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @RLXTR: Goede vraag. Ik heb van Konami (of diens PR-bureau) nog niks gehoord over een review sample of wat dan ook. Onze hoofdredacteur zit nu even een dag in de lucht voor zijn vakantie, dus zal hem bij aankomst even vragen of we daar überhaupt iets van hebben ontvangen.

 7.   
  Kauwgom's avatar

  @Tom Kauwenberg: Kom op Tom! PES vs Fifa is elk jaar weer een hot item waarom wachten op Japan? Ook bij jullie in de buurt zit vast een gamestore / speelgoedwinkel. En het verhaal over ‘als we alle games zouden kopen dan’… kennen we wel. Iets proactieve zou welkom zijn! of zijn jullie ook gesponsord door Fifa? 😉 Ik durf te wedden dat er al een aantal fifa goodies op jullie bureau liggen. 🙂

  Ik ben erg te spreken over PES 2019 dus ben benieuwd naar jullie kritische blik.

 8.   
  RLXTR's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dat is wel behoorlijk suf van Konami. Ik heb er alle begrip voor dat ze bij lange na niet het marketing budget van EA hebben, maar er voor zorgen dat de belangrijkste game websites een exemplaar hebben om te reviewen lijkt me toch niet zo heel ingewikkeld. Dat hoeft bij wijze van spreken alleen maar een mailtje met een download linkje te zijn. Nou ja hopelijk horen we er nog iets over.

 9.   
  Kauwgom's avatar

  @RLXTR: denk je dat Konami bezig is met Gamersnet.nl?

 10.   
  The_sith_lord's avatar

  Verwacht iemand nog een Nederlandse speler in de top 100? (Behalve van dijk en robben dan)

 11.   
  pjew's avatar

  @The_sith_lord: depay en veerman natuurlijk

 12.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Kauwgom: De strijd is altijd interessant geweest, dat is een gegeven. Maar eerlijk is eerlijk; ik heb niks met voetbal (laat staan basale kennis erover), dus voel me ab-so-luut niet geroepen om daar nu halsoverkop op te springen. Sowieso zitten binnen de redactie momenteel weinig voetbalfanaten die nu tijd over hebben voor dat soort pro-activiteit. Er zijn Spider-Mans, Tomb Raiders en andere grote namen (die ons draaiende houden) om weg te zetten.

  En sorry, maar ik ga echt de “als we alle games moesten kopen”-kaart spelen. Mensen vergeten nog wel eens dat een nota bene Nederlandse website écht geen vetpot is. Ik zal geen volledige inzage geven op hoe het er hier financieel aan toe gaat, maar het is allesbehalve een luizenleventje. Ik werk me de pleuris voor schappelijk loontje (en ja, daar neem ik vrede mee, want het is fantastisch werk), maar dan is het moeilijk ook nog eens met geld te gaan strooien wanneer uitgevers onze inzet ook gewoon zouden kunnen steunen (en van kunnen profiteren) met één mailtje.

  En hé, wie weet zweeft er ergens in de inbox een code voor PES rond. Die speel ik met liefde door naar iemand die kan schrijven en snapt wat buitenspel is.

 13.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: ik heb ook nix met voetbal maar mijn broer is er helemaal maf van smaken verschillen nu eenmaal hè.

 14.   
  Kauwgom's avatar

  @Tom Kauwenberg: Bedankt voor je reactie Tom, helemaal begrijpelijk. Ik had al door dat er maar bar weinig testosteron bij jullie rondloopt maar vooral oestrogeen…. 🙂
  Voor de fifa en pes discussie sla ik jullie dit jaar maar over, de andere content blijf ik natuurlijk volgen!

 15.   
  Kauwgom's avatar

  @mmx: @tom kauwenberg: ondanks dat smaken verschillen blijft het natuurlijk een ding dat een game website niet volledig bericht over de grootste (sport) games van de wereld…

 16.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Kauwgom: Nee, dit soort snerende comments zijn lekker mannelijk. 😉

  Ik heb inmiddels een code geregeld en ben nu op zoek naar een reviewer van dienst. Excuses voor het feit dat we niet allemaal duizendpoten kunnen zijn.

 17.   
  Petor's avatar

  @Kauwgom: Gelukkig is er variatie in het aanbod van websites qua persoonlijkheden. Geen stoere Gamekings hier ;-). En om PES nou echt groot te noemen… Maar je hebt gelijk, we gaan er direct achteraan. At your service knul 🙂

 18.   
  RLXTR's avatar

  @Petor: Precies. Dat is dan ook een reden graag een review van gamersnet lees. Voor een besluit over de aanschaf maakt het in mijn geval niets uit. Ik haal PES al sinds jaar en dag op, of waar mogelijk, voor de release in huis. (Ik zie mezelf nog gaan, jaren geleden in de stad, van winkel naar winkel: “Heb je ‘m al binnen? Mag hij al verkocht worden” Maar dat terzijde. (Daarom staat het ook tussen haakjes.)) Ik vind het vooral leuk om wat echt van elkaar verschillende reviews te lezen.

 19.   
  RLXTR's avatar

  @Kauwgom: Toch vind ik dat dat wel zou moeten. Neem nou zo’n presentatie voor de pers in Parijs van EA. Dat creëert toch een positieve vibe rond zo’n game bij de mensen die de cijfers gaan uitdelen. Als bij het horen van de naam van je game positieve herinneringen komen opborrelen, werkt dat waarschijnlijk toch echt in je voordeel. Terwijl, wanneer je bij PES2019 moet denken “oh ja, dat was nog zo’n het gedoe, daar moest nog achteraan gemaild worden”, het best voor te stellen is dat een reviewer net iets minder vergevingsgezind is. En dat is zonde, wanneer je, op de meest cruciale onderdelen, misschien wel een veel betere game hebt gemaakt.

 20.   
  Kauwgom's avatar

  @Petor: dank je wel menneke;-). Gamer.nl volg ik overigens.

  Ben benieuwd naar de review van PES door een roze bril 😉

 21.   
  Kauwgom's avatar

  @Tom Kauwenberg: super! Dank je wel!

 22.   
  Petor's avatar

  @Kauwgom: Kusje! 🙂

 23.   
  Kauwgom's avatar

  @Petor: kusje terug! 🙂

 24.   
  Mattiees's avatar

  wat een gezeur over een nieuwtje over fifa, je zou er bijna niet meer over gaan schrijven 😛

 25.   
  RLXTR's avatar

  @Mattiees: Zo’n bericht over FIFA is alleen maar bedoeld om het ijs te breken. Als het uiteindelijk maar over PES en kusjes gaat.

 26.   
  MikeGevers's avatar

  @Kauwgom: Waar komt die testosterondiscussie vandaan? Voetbal draait voor mij vooral om mannen die al beginnen te kreunen als ze lichtjes worden gestreeld door andere mannen.

 27.   
  Kauwgom's avatar

  @RLXTR: ik hou van kusjes

 28.   
  ObiWanKeNoah's avatar

  @Tom Kauwenberg: Jullie website is geen vetpot?!?!?!