Bekijk de nieuwe Tom Clancy-serie en krijg 400 gratis bits op Twitch

Sinds livestreamplatform Twitch van Amazon is, is de kruisbestuiving tussen beide merken vol op gang. Bonussen voor Amazon Prime-abonnees worden meegenomen naar Twitch Prime, en nu valt er ook op Twitch te ‘verdienen’ aan entertainmentdienst Prime Video.

Prime Video kan gezien worden als Amazons eigen antwoord op Netflix, waar inmiddels in mondjesmaat ook de eerste ‘Prime Originals’ uit voortvloeien. Daarvan is Jack Ryan, een Tom Clancy-verhaal met John Krasinki in de hoofdrol, een eerste grote pijler in.

Door alleen al de eerste aflevering van de spionageserie te bekijken, kunnen Prime-abonnees nu tijdelijk 400 bits scoren voor hun Twitch-ervaring.

Geïnteresseerde Prime-leden dienen de aflevering voor 5 september bekeken te hebben, waarna de bits automatisch worden overgemaakt op 7 september. En ja, toegang tot Prime Video zit uiteraard inbegrepen bij je Twitch Prime-abonnement, net als alle andere Amazon Prime-voordelen.

De zogenaamde bits van Twitch dienen als een digitale valuta van het streamplatform zelf, die door kijkers uitgegeven kan worden tijdens uitzendingen. Daarmee kun je dus je favoriete streamer een zakcentje (à circa vier euro) cadeau doen, of je favoriete team in de Overwatch League aanmoedigen — daarmee kunnen vervolgens ook weer unieke skins vrijgespeeld worden.

Doorgaans worden bits ingekocht op Twitch zelf, maar bijtijds geven Twitch en Amazon ze weg tijdens specifieke actieperiodes.

Mocht je toevallig vaker rondhangen op Twitch, weet dan ook dat de redactie van Gamersnet meermaals in de week daar ook live te vinden is. Volg ons Twitch-kanaal voor onze knusse livestreams, gezamenlijk met onze community.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik zit momenteel vijf seizoenen diep in The Office, en je gaat me gewoon niet wijsmaken dat Jim ineens een superspion is.

 2.   
  tijn80's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nee, een data-analist voor de de CIA/geschiedenisleraar.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  en op het laatste pure propaganda paris was only the beginning

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Sinds kort begonnen met streamen op Twitch, ik vind het tot nog toe maar een apart wereldje :p nu heb ik weer geleerd wat bits zijn, waarvoor dank! Ik zou deze bits aan jullie besteden aangezien skins en shit mij allemaal niets doet! (dus hoe geef je die bits uit?).

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @NoobAssPlayer: Bits kunnen gedoneerd worden middels een klein knopje rond de chatmodule. Aldaar kun je de bits die op je profiel staan uitdelen aan streamers, soms bijgestaan door allerlei (bewegende) emotes in de chat en stream.

  Leuk dat je trouwens begonnen bent te streamen! Het is inderdaad een vrij aparte ervaring in het begin, maar met wat (vast) volk, kom je al een heel eind richting een gezellige avond.

  Voel je trouwens vrij een keer je kanaal te pluggen op onze Discord, zodat misschien ook wat mensen van Gamersnet eens aan kunnen schuiven. 😉

 6.   
  NoobAssPlayer's avatar

  @Tom Kauwenberg: Bedankt! Dat ga ik zeker even checken!