Zo gaat elke bordspellenavond

Naast digitale games houden we ook wel van een bordspelletje op z’n tijd. Een stapel kartonnen spellendozen, zakken chips, een kratje bier en een gezellige avond is gegarandeerd. Toch? Maar dan komen je gasten opdagen…

Voor iedereen die wel eens rond de tafel zit om bordspellen te doen is het herkenbaar: de veel te competitieve speler, het individu met sociale angst en die ene figuur die halverwege het spel nog eens komt binnenvallen. Niemand die er ter plekke daadwerkelijk wat van zegt natuurlijk, maar wat als we er wel een keer eerlijk over zijn?

Dat is de premisse van onderstaande video van CollegeHumor, de groep die al sinds jaar en dag een fenomeen is op YouTube met zijn soms spitsvondige, soms flauwe sketches. Dat FunEmployed uit de kast wordt getrokken, een spel dat enkele redactieleden ook met veel plezier hebben gespeeld, maakt het (voor ons althans) alleen maar herkenbaarder.

Zien jouw bordspellenavonden er ook ongeveer zo uit?

De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja ik heb nu ook een Monopoly van Yu gi oh maar geen mensen voor, want niemand heeft tijd

 2.   
  mmx's avatar

  Ik heb een hekel aan bordspellen 🙁 🙁

 3.   
  WesterW's avatar

  @mmx: Het klinkt allicht een beetje flauw, maar dat klinkt voor mij alsof je zegt dat je niet van films, games of muziek houdt. Ik wil je niets opdringen, maar misschien heb je dan toch niet de juiste bordspellen gespeeld. Er is namelijk voor ieder wat wils.

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Op zich klopt het dat er voor ieder wat wils is, maar je moet wel de juiste mensen hebben om die spellen mee te spelen.

 5.   
  mmx's avatar

  @WesterW: het is maar goed dat iedereen een eigen mening heeft.maar even ter info ik hou juist wel van goede films en games en gamen.mijnkinderen speelden vaak bordspellen met mijn echtgenote ,ik dus nooit

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Hahaha, ik voel me (in partjes) aangesproken. #relatable

  Maar ja, onder gamers leeft best wel vaak die emotie van ‘bordspellen zijn sowieso kut, want geen game’, maar ik denk dat er voor iedereen wel iets is waar ze van kunnen genieten. FunEmployed is ook een goed voorbeeld van een game die veel meer draait om het sociale aspect, wat met vrienden (en een biertje) gewoon erg goed werkt.

 7.   
  Dedsec's avatar

  Hebben ze voor de Xbox one geen 4 op een rij ?? of dammen ??? Want die games zijn wel erg verslaaft.

 8.   
  fantasyfreak's avatar

  Bordspellen en chips!!!!!! Een nachtmerrie 😛

 9.   
  The_sith_lord's avatar

  Leuk man een spelletje! Al doen wij tegenwoordig vaker kaartspellen dan bordspellen. (Machiavelli bv. Een leuk verslavend spel xD)