From Software verklaart samenwerking met Activision voor Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice werd op indrukwekkende wijze aangekondigd. Wat veel mensen echter vreemd vonden, is dat From Software voor de game de samwnwerking is aangegaan met Activision, waarbij de uitgever onder meer de nodige hulp biedt bij het tutorial-systeem.

Dat is echter niet de enige reden dat Sekiro: Shadows Die Twice wordt uitgegeven. From Software wilde namelijk een westerse uitgever voor het spel, omdat het bedrijf zelf niet heel veel kracht bezit buiten Azië en vooral Japan. Daarom stuurde From Software een pitch naar meerdere uitgevers in het westen, waarvan Activision er een was. Het bedrijf bleek erg geïnteresseerd en bood ontwikkelhulp aan zonder daarbij de visie van onder meer Hidetaka Miyazaki uit het oog te verliezen.

Initially when we had this project proposal we took it to a number of companies. We don’t have the clout to publish outside of Asia and Japan, and so Activision was one of the companies we approached and one of the companies who said they would like to talk.

And they absolutely loved the idea; they loved the project right from the start. They really respected our vision, and also along the way they were able to provide user testing and feedback that we simply can’t handle so it was really beneficial.

Ook zegt From Software dat het al een tijdje lang wilde gaan werken aan een game die zich afspeelt in Japan. Het achterlaten van de Dark Souls-serie stond het de studio nu vrij dit te verwezenlijken, met Sekiro: Shadows Die Twice als resultaat. In eerste instantie dachten fans dat het ging om een reboot van de Tenchu-franchise, maar uiteindelijk bleek het een volledig nieuwe IP te zijn geworden.

Sekiro: Shadows Die Twice verschijnt op 22 maart 2019 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren