CD Projekt RED zendt cryptische livestream uit

Volledig onaangekondigd gooit Cyberpunk 2077-studio CD Projekt RED vandaag een livestream op. Een vrij aparte, hoogstwaarschijnlijk cryptisch bedoelde livestream.

Op moment van schrijven staat de op Twitch ingestelde game daadwerkelijk aangegeven als Cyberpunk 2077, maar blijft er van de game vooralsnog weinig te zien. De titel van de uitzending is “DATA TRANSMISSION IN PROGRESS_” en qua beeld blijkt het niets anders dan een reeks cijfers en tekens die voorbij rolt.

Een aannemelijke verklaring hiervoor is dat CD Projekt RED hiermee een eigen alternate reality game (ARG) opgooit, al lijkt tot dusver nog niemand cryptische hints gespot te hebben tussen de voortdurende waslijst aan code.

Op echte gameplay-beelden hoeven we voorlopig niet te rekenen, aldus de Poolse ontwikkelstudio zelf. Heel Cyberpunk 2077 zou van begin tot eind al speelbaar moeten zijn, maar op Gamescom 2018 liet CD Projekt RED weten de daadwerkelijke beelden daarvan de komende tijd nog exclusief te houden.

Update 1: Inmiddels lijkt de ARG in volle gang te zijn. Middels eerdere screenshots werd al het een en ander geteased, maar nu blijkt er ook een volwaardige Discord-server rondom de ARG opgezet te zijn. Daar is ondertussen al gebleken dat sommige van de codes in de stream leiden naar games op GOG.com, een directe partner van CD Projekt RED.

Update 2: In tegenstelling tot wat CD Projekt RED voorheen beweerde, bleek het hier wél om regelrechte gameplay te gaan. Maar liefst 48 minuten aan non-stop in-game beeld, om precies te zijn. Wil je dat hele festijn terugkijken, dan is deze terug te vinden op onder andere YouTube en onderstaande ingesloten video:

 1.   
  Heccer's avatar

  Vind ze wel melken, overal staan en elke keer beetje nieuws game duurt nog een tijd en geen gameplay laten zien. Vind dit een beetje minder van de boys en girls en alles wat er tussen zweeft. ( want anders gaan we weer uithalen )

 2.   
  tijn80's avatar

  @Heccer: Nee, dat noemen ze teasen. Leuker dan wanneer je 4 jaar van te voren alles al van de game hebt gezien.

 3.   
  Heccer's avatar

  @tijn80:
  Ja punt maar genoeg geteasd nu! De af gelopen tijd!!

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Heccer: Ze luisteren blijkbaar wel. De stream is nu overgegaan in 48 minuten ruwe gameplay.

 5.   
  Heccer's avatar

  @Tom Kauwenberg: ja idd was er ook meteen bij ze leren het wel luisteren!!
  Thanks Tom.

 6.   
  Verluci's avatar

  Spannend! Deed me wat denken aan Deus Ex