Overwatch LEGO geteased met eerste minifigs

LEGO-sets gebaseerd op de populaire hero shooter Overwatch komen er nu toch echt aan. Tijdens een presentatie die Blizzard gaf op Gamescom 2018 zijn niet alleen een nieuwe Animated Short en map rond D.Va uit de doeken gedaan, ook werden de aankomende Overwatch LEGO sets geteased.

Tijdens de show werden, tegen een achtergrond van diverse bekende mappen, de silhouetten van een zestal Overwatch-personages getoond. Van links naar rechts zijn dat Widowmaker, Reinhardt, Genji, Soldier: 76, Mercy en McCree. Op zijn Twitter-pagina herhaalde de LEGO Group deze teaser nog eens.

Dat LEGO een overeenkomst had gesloten met Blizzard om sets rondom de populaire IP uit te brengen, wisten we sinds mei. Op de Licensing Expo 2018 te Las Vegas werd toen aangekondigd dat de LEGO Group (en voor de verandering niet concurrent Mega Bloks) aan de slag gaat met Overwatch. Op die beurs werd tevens bekendgemaakt dat Hasbro de Overwatch-licentie zou gebruiken voor Nerf Blasters (nerf this!) en Uniqlo zou komen met Blizzard T-shirts.

Het lijkt er in ieder geval op dat we de LEGO Overwatch-spullen vanaf volgend jaar kunnen verwachten. De thema-pagina van LEGO Overwatch op de officiële LEGO website, heeft namelijk alvast een trademark voor 2019 staan.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Erg leuke (en ook enigszins bizarre) cross-over. Ben vooral benieuwd wat er, naast de minifigs, nog mogelijk is met de Overwatch-wereld in LEGO. Bouwwerken als D.Va’s MEKA lenen zich natuurlijk prima voor toffe knutselprojectjes.

 2.   
  WesterW's avatar

  @Tom Kauwenberg: Same! Vooral omdat dit de eerste keer is dat LEGO écht sets gaat uitbrengen rondom een game IP (LEGO Dimensions is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt). En ja, ik ben blij dat het dus niet (alleen) blindbags of toevoegingen aan hun Brickheadz-lijn worden.

  Ik denk dat er heel wat mogelijk is: een stuk Horizon Lunar Colony, inderdaad de mech van D.Va en wat te denken van een felgekleurde, plastic Payload? Mits het er tof uitziet, wil ik in ieder geval alles hebben.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @WesterW:
  Ze hebben ook LEGO Minecraft al jaren dus het is niet de eerste game IP 😉

 4.   
  WesterW's avatar

  @fantasyfreak: Je hebt helemaal gelijk! Nou vind ik Minecraft LEGO de meest zinloze toevoeging aan het portfolio van de Deense speelgoedfabrikant, dus misschien heb ik die lijn daarom wel verdrongen 😛

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @WesterW:
  Haha ja ik heb al niks met Minecraft, maar het was in mijn ogen ook een aparte keuze. Je bouwt met blokjes en je brengt sets uit over een spel waar je bouwt met blokjes :’) Beetje dubbel