For Honor krijgt Arcade-modus met Marching Fire-update; richt zich op PvE

Gamescom 2018 is in volle gang en dat betekent aankondigingen. Ubisoft is prominent aanwezig op de Keulse gamebeurs en laat onder meer nieuwe informatie los over de eerder aangekondigde uitbreiding voor For Honor, genaamd Marching Fire. Zo krijgen we eindelijk wat meer over de nieuwe spelmodus die de DLC toevoegt: Arcade.

In Arcade Mode worden spelers tegenover door de AI bestuurde eenheden in willekeurig gegenereerde gevechtsscenario’s. Elke quest bestaat uit meerdere hoofdstukken, die gaandeweg steeds moeilijker worden. Elke missie is bovendien een ‘microverhaal binnen de algehele oorlog’, aldus Ubisoft.

Aan het begin kies je een moeilijkheidsgraad gebaseerd op je uitrusting (Common, Rare, Heroic, Epic of Legendary); het staat je vrij om een hogere moeilijkheidsgraad te kiezen als je minder goeie uitrusting hebt, maar dan zul je een stuk meer moeite hebben om de missie te voltooien dan wanneer je hetzelfde niveau kiest als je uitrusting. Vermoedelijk wordt de beloning minder als je een moeilijkheidsgraad kiest onder je eigen uitrustingslevel.

Maar de moeilijkheidsoptie is niet het enige dat bepaalt hoe de Arcade-modus in zijn werk gaat; er worden ook combat modifiers toegekend aan zowel de speler als de AI, waardoor je je speelstijl ieder potje opnieuw moet aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Welke aanpassingen je krijgt toebedeeld, ligt gedeeltelijk aan de moeilijkheidsgraad die je kiest: als je voor Common gaat, krijg je betere modifiers en de AI juist slechtere. Op Legendary-niveau word je juist veelal gehinderd door de aanpassingen.

In de Arcade-modus kun je ervoor kiezen om alleen de strijd aan te gaan óf om vrienden uit te nodigen. Heb je vrienden die de Marching Fire-uitbreiding niet hebben? Goed nieuws, want ook die vrienden kun je gewoon uitnodigen voor een potje Arcade Mode.

De pre-orders voor Marching Fire gaan live op 4 september. Bij de uitbreiding krijg je niet alleen toegang tot de Arcade-modus, maar ook tot de nieuwe Breach-modus, waarbij twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen in kasteelbelegeringen. Daarnaast krijg je de beschikking over de eerder aangekondigde Wu Lin-krijgers. Laatstgenoemden én de Breach-modus zijn overigens ook vrij te spelen door Steel te verdienen, dus daarvoor heb je de nieuwe DLC niet nodig. Bij een reservering krijg je een bonus die wél exclusief is: een Elite-outfit voor de vier nieuwe strijders.

Als kers op de taart kondigt Ubisoft aan dat de Starter Edition van 22 tot 27 augustus gratis beschikbaar is op Steam. Bij deze editie krijg je toegang tot dezelfde single- en multiplayer-content als bij de volledige game, maar heb je slechts zes Heroes tot je beschikking in plaats van twaalf.

For Honor: Marching Fire verschijnt op 16 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren