Geannuleerde DICE-game Hardcore komt nu toch naar PS4 en Vita

De Zweedse ontwikkelaar DICE maakt al jarenlang faam met de immense populaire Battlefield-franchise en de laatste jaren heeft de studio ook Star Wars: Battlefront in haar portfolio. Toch waren er ook tijden waarin DICE zich met heel andere spellen bezighield. Zoals Hardcore, een ‘eurostyle 2D shooter’.

Doet de naam Hardcore niet direct een belletje bij je rinkelen? Dat is niet zo gek, want de game zou in 1994 verschijnen voor de Sega Genesis, Commodore Amiga en Sega Mega-CD. Zou, want vlak voordat het spel af was, werd Hardcore geannuleerd. Nu, bijna 25 jaar later, lijkt Hardcore toch eindelijk het daglicht te gaan zien, met dank aan de Duitse uitgever Strictly Limited Games.

De game wordt namelijk afgemaakt met hulp van de oorspronkelijke DICE-medewerkers en zal dan verschijnen voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita. Een precieze releasedatum van Hardcore is nog niet bekend, maar het spel moet ergens in 2019 verschijnen. En ach, na zoveel jaren wachten, maakt een maandje meer of minder ook niet meer uit.

  1.   
    rolf1977's avatar

    Leuk voor mijn Vita. Dit spreekt mij wel aan als oude Amiga gamer!