Capcom verkoopt peperduur retro-toetsenbord van Resident Evil 2

Capcom gaat vintage ter promotie van Resident Evil 2. In Japan zijn recentelijk de pre-orders van speciale edities van de game geopend, waarbij in sommige gevallen sprake is van een wel erg apart stukje randapparatuur; een moderne adaptatie van de typmachine uit de klassieke game.

Een mooie hommage naar de horrorklassieker, dat zeker. In Resident Evil 2 was het immers enkel mogelijk je progressie op te slaan bij specifieke typmachines in de omgeving, met verzamelde stukken inktlint. En natuurlijk, ook die iconische verschijning wordt nu overgeheveld naar de remake van het origineel.

Het betreft een over Bluetooth functionerende letterplank, die functioneel zou moeten zijn voor smart-apparaten en pc’s. Hoewel de toetsen ogen als die van een klassieke typmachine, is de layout aangepast naar het gestandaardiseerde QWERTY-systeem en beschikt deze zelfs over scroll- en volumefuncties.

Specifieke details over hoe het toetsenbord in elkaar steekt, blijven nog even in het ongewisse. Wel lijkt het hier om een daadwerkelijk mechanisch toetsenbord te gaan, wat voor de prijs absoluut geen wilde aanname zou mogen zijn.

Los kost de zogenaamde RE:2×Qwerkywriter S LEXINGTON een goede 81,000 yen, omgerekend circa 640 euro. Absoluut geen kattenpis, maar dan heb je wel een officieel keyboard van de Umbrella Corporation. Momenteel lijkt de typmachine, alsmede de bundels waar deze onderdeel van uit maakt, exclusief te zijn voor Capcoms eigen Japanse webwinkel.

Zou jij interesse hebben om een stukje te tikken op Resident Evil 2 vintage goedheid, of gaat dit soort merchandise (en diens flinke prijs) eerder aan jou voorbij?

  1.   
    Four Eyes's avatar

    als fan had ik dit echt heel graag willen hebben. Alleen de prijs is echt idioot.