Het ontwikkelproces van een God of War bossfight

De boterhammen zijn weer uit de trommel en dat betekent ook weer een nieuwe Lunchtip! En deze keer duiken we dieper in het ontwikkelproces van misschien wel de GOTY van 2018; God of War. Wees wel gewaarschuwd, want de onderstaande video en tekst bevatten lichte spoilers.

In de openingsuren van God of War worden je vechtkunsten heel snel flink op de proef gesteld. Naast de legers aan Draugr en een aantal trollen, krijg je het ook aan de stok met The Stranger a.k.a. de god Baldur. Het episch (lange) gevecht is echter een grote uitdaging geweest voor de mensen van Santa Monica Studio. Ontwerper Denny Yeh is verantwoordelijk geweest voor veel van de gevechten in God of War en hij heeft speciaal voor de fans, een stukje prototype van de bossfight gedeeld.

We zien een vroege versie, waarin de twee goden in een zo goed als kale omgeving elkaar tot moes slaan. De oplettende kijker heeft misschien al gezien dat een aantal van de moves, niet zijn gebruikt in het eindproduct. Er wordt in zo’n test natuurlijk van alles uitgeprobeerd en lang niet alles wordt gebruikt. Na een ruime minuut transformeert het ronduit lelijke prototype, naar het uiteindelijke resultaat. Het filmpje duurt slechts twee minuten, maar het ontwikkelen van de eerste spectaculaire bossfight heeft vele maanden aan werk gekost. Gelukkig is het resultaat van grote schoonheid.

De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren