Review: F1 2018

Met de komst van Max Verstappen in de Formule 1 is de sport populairder dan ooit, verbazingwekkend is het dan ook niet dat Codemasters heeft besloten om de boxart toe te wijden aan de, in België geboren, Nederlander. Maar is dat de grootste verandering die de game zal brengen of kan de racesimulator zich ook daadwerkelijk differentiëren van zijn voorgangers?

Realistischer dan ooit

Ieder jaar komen er weer nieuwe features in de Formule 1. Zo is het Paul Ricard-circuit voor het eerst in de game te vinden en staat Hockenheimring Baden-Württemberg na een jaar afwezigheid weer op de agenda. Vanzelfsprekend zijn er ook aanpassingen aan de bolide verricht: de haaienvin van de auto is bijvoorbeeld verwijderd maar de, niet altijd even mooie, halo is aan de game toegevoegd. Daarnaast zijn er verbeteringen te vinden in de ophanging en de bandentemperatuur. De ophanging is realistischer dan ooit, wanneer je over de kerbstones gaat zal de ophanging nu ook daadwerkelijk omhoog gaan. De bandentemperatuur tonen, naast de remmen, nu ook de temperatuur van de binnen en buitenkant van de banden. Ook is de AI dit jaar realistischer en strijdlustiger dan ooit tevoren.

Make Formula 1 Great Again!

Met het motto Make Headlines introduceert Codemasters het mediacircus voor de coureurs. Zo kunnen er vragen naar je worden toegeworpen aan het einde van de vrije trainingen, de kwalificatie en de race. Deze interviews kunnen ervoor zorgen dat de prijzen van de R&D beïnvloed wordt; wanneer je iets positiefs zegt over een bepaalde divisie zullen zij jou ook meer waarderen en zal een upgrade minder resource points kosten. Deze interviews kunnen echter ook fataal zijn; zo kan bij het verkeerd antwoorden van een vraag je reputatie bij een team dalen tot je op het punt komt waar je de zak krijgt. De cut scenes, ten tijde van de interviews maar ook in algemene zin, zijn wel ietwat problematisch te noemen. Zo hebben ze vaak te maken met vele framedrops. Hopelijk zal dit probleem worden aangepakt door de launch patch.

De ERS op de taart

De intrede van het zogenaamde Energy Recovery System (afgekort ERS) zal dit jaar voor een compleet nieuwe strategie zorgen. De batterij start voorafgaand van de race op zijn maximum en zal naarmate je meer energie verbruikt, afnemen. Tijdens de race is het dan wel weer mogelijk om de batterij te kunnen opladen met de MGU-H en de MGU-K. Ervaren coureurs kunnen er tevens voor kiezen om het ERS handmatig in te zetten, terwijl de amateurs deze op de automatische piloot kunnen zetten. De energie kan gebruikt worden om een aanvallende of defensieve actie te voltooien. Zo geeft de ERS je net dat kleine beetje snelheid en kan dat het verschil zijn tussen 25 en 18 punten.

Twee stappen vooruit één achteruit

Het Reasearch & Development gaat deze editie ook op de schop. De prijzen zijn veranderd en teams hebben aparte takken. Zo heeft Scuderia Ferrari, in vergelijking met Renault, meer vertakkingen in het chassisgedeelte, terwijl Aston Martin Red Bull Racing meer vertakkingen heeft in de aerodynamica dan Scuderia Ferrari. Ook kan je niet meer alle vertakkingen op het eerste gezicht zien: pas als je meer upgradet, krijg je te zien welke upgrades er daarna op je staan te wachten. Tussentijds kan het zelfs voorkomen dat de reglementen veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat een volledige upgrade wordt geschrapt en dat de tijd en moeite die daarin is gestoken voor niets is geweest.

Conclusie

F1 2018 is met de komst van het ERS, de verbeterde R&D en de veranderingen die zijn doorgevoerd omtrent de bandentemperatuur, een stuk uitgebreider op technisch vlak. Neem daarbij het complete mediacircus, de vernieuwde AI en de veranderingen van het chassis en de game is realistischer dan ooit tevoren. Hoewel de game een puntje laat liggen rond de cut scenes en de bugs die zo nu en dan voorkomen, is deze racesimulator een van de beste die op dit moment op de markt is te verkrijgen. De echte F1-fans kunnen, afgezien van het uitzicht dat de halo brengt in de cockpit view, dus hun hart ophalen en gaan genieten van de spectaculaire races die op hen ligt te wachten.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Technisch uitgebreider
  • Realistischer
  • Meer diepgang

Wat is NOT

  • Framedrops
  • Bugs

9

  1.   
    thatsallgaming's avatar

    ik ben benieuwd hoe max er uit komt te zien

  2.   
    remcoabc's avatar

    Hmm klinkt als een goede verbetering. Ik denk dat ik deze maar eens op mn lijst ga noteren, krijg volgende week mn playseat binnen dus dan kan ik losgaan

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    @thatsallgaming: De F1 games staan niet bekend om hun mooie character models. Lewis Hamilton zag er in Infinite Warfare (geen idee waarom die daar in zat trouwens) ook beter uit dan in F1 2017.

    Ik lees trouwens niks over de klassieke auto’s en of de handling daarvan is veranderd ten opzichte van het vorige deel. Of het geluid wat voor zover ik zelf gehoord heb flink verbeterd is? Gaan we hier in een video review misschien wat meer over te horen krijgen?

  4.   
    ScorpionNL's avatar

    Ben er vandaag eindelijk mee aan de slag mogen gaan. Maar hier een 9 voor geven. De game heeft nog meer bugs dan de f1 2017 game. Ondanks de 11gb day one patch. Ik ben persoonlijk erg teleurgesteld.