Ontwikkelaars Red Dead Redemption, Tomb Raider en God of War naar nieuwe Microsoft-studio The Initiative

Tijdens de afgelopen E3 maakte Microsoft bekend dat er een gloednieuwe ontwikkelstudio in Santa Monica komt. De nieuwe studio heeft de pakkende naam “The Initiative” gekregen en moet aan vrij ambitieuze projecten gaan werken.

Om deze ambitie kracht bij te zetten, heeft de ontwikkelstudio inmiddels aardig wat grote namen uit de industrie aangetrokken. Studiobaas Darrell Gallagher is sowieso al een veteraan uit het wereldje, met een bijzondere staat van dienst bij veel grote bedrijven. Zo is hij een oudgediende van Activision, Crystal Dynamics, Sony, Square Enix en THQ.

Gallagher maakte bekend dat de volgende mensen zich inmiddels hebben aangesloten bij The Initiative:

  • Blake Fischer: senior director portfolio en planning bij Microsoft
  • Brian Westergaard: God of War senior managing producer, lead en senior producer van Rise of the Tomb Raider
  • Christian Cantamessa: Red Dead Redemption en Shadow of Mordor lead writer en designer
  • Daniel Neuburger: Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider co-director

Naast bovenstaande medewerkers heeft The Initiative ook twee vooraanstaande recruiters ingehuurd, om de groep met talentvolle ontwikkelaars uit te breiden. De eerste is Annie Lohr, voormalig recruiter van onde andere Respawn Entertainment, Riot Games en Microsoft Studio. De ander is Lindsey McQueeney, voormalig lead recruiter bij Crystal Dynamics en Microsoft.

Het zal nog wel enkele jaren gaan duren voordat we iets concreets gaan horen van deze ontwikkelstudio, maar het is duidelijk dat er genoeg ambities zijn om iets groots neer te zetten.

  1.   
    mmx's avatar

    Grote namen hier !Nu nog de resultaten toch ?

  2.   
    OnOwned's avatar

    Als dit groepje geen knaller van een Xbox-exclusive kan maken, dan kan je het net zo goed opgeven. Dus alsjeblieft lieve mensen van The Initiative, make Xbox-exclusives great again!

  3.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    FIjn om eindelijk te weten wát The Initiative precies inhoudt. Nu nog een leuke (nieuwe) IP om dit talent aan te koppelen, en Microsoft heeft eindelijk wat meer kruid om te verschieten qua games.

    Neem overigens ook maar aan dat wat ze ook maken, waarschijnlijk de Xbox One (deels) zal passeren. Zelfde geldt voor Playground Games en hun nu al lang mysterieuze sideproject.

  4.   
    mattioza's avatar

    Zeker leuk lijstje! Kans is groot dat ze meteen met een top titel de nieuwe generatie willen aftrappen, om de toch wat verloren achterban terug te overtuigen een nieuw Xbox/Microsoft apparaat aan te schaffen.

  5.   
    Dedsec's avatar

    Maak maar een mooie Vice city kloon, want er zijn genoeg GTA fans die al jaren wachten op een nieuwe GTA, dus ik zou het wel weten.