Arkane Studios zet Dishonored tijdelijk in de ijskast

Met de release van Dishonored 2, Prey en Dishonored: Death of the Outsider, heeft Arkane Studios enkele drukke jaren achter de rug. Nu lijkt het er echter op dat Dishonored mogelijk aan het eind van zijn latijn zit. Zo laat Ricardo Bare, de lead designer van Arkane Studios, doorschemeren in een interview met VG247 tijdens QuakeCon.

“I can’t say definitively what might happen down the road, anything could happen, but [Dishonored] is resting for now”

Gezien het feit dat Arkane Studios de afgelopen jaren alleen Dishonored en Prey heeft uitgebracht, waarbij Prey onlangs nog werd uitgebreid met de Mooncrash DLC, blijft er weinig voor de ontwikkelaar over.

Daarentegen kan het ook zijn dat Arkane Studios bezig is met een nieuwe IP. Bare laat namelijk, in hetzelfde interview, ook weten dat ze aan het kijken zijn naar de mogelijkheden die multiplayer eventueel zou kunnen brengen.

“Being able to incorporate more online sharing or multiplayer type stuff, we totally might do that.”

Wat denk jij waar Arkane Studios op dit moment mee bezig is? Laat het achter in de reacties.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    2 en Death of the Outsider waren ook bij lange na niet zo goed als 1 en de DLCs over Daud.

  2.   
    Amaraldane's avatar

    Misschien maar voor het beste dat ze Dishonored even met rust laten. Dan kunnen ze hopelijk binnen enkele jaren weer met hernieuwde inspiratie een volwaardig vervolg maken. Niet dat Dishonored 2 en DOTO slecht waren, maar persoonlijk vind ik dat ze toch een paar grote fouten hebben gemaakt in die twee games. Onder andere hoe ze om zijn gegaan met the Outsider en Daud etc.