De man achter het geluid van Bethesda-games…

Voor veel gamers staan de grootste telg van Bethesda-games garant voor een ultiem opslokkende ervaring. Of het nu de harmonie van The Elder Scrolls-delen is, of het post-apocalyptische gevoel van een goede Fallout; Bethesda snapt hoe je gamers in een levendige realiteit onderdompelt. Maar heb je wel eens goed stilgestaan bij wát je precies hoort in die wereld?

In wederom een nieuwe minidocumentaire van Noclip over de vloer bij Bethesda Game Studios, schuift het verslagteam aan bij Mark Lampert, de audioregisseur achter de meest iconische games van Bethesda’s makelij. En hij heeft meer te vertellen dan je aanvankelijk misschien zou denken…

Hoe laat je een simpel menuutje klinken, welke stemacteurs worden aan welke karakters gebonden, en waarom klinkt een nucleaire ramp nu precies zó bombastisch voor de speler? Onderstaande video neemt je mee op een audiovisueel avontuurtje:

De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer! 🍞

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren