“Fix PUBG” wil Battle Royale-missers in drie maanden gladstrijken

Het wordt al jaar en dag geroepen, maar de PUBG Corp. heeft dan eindelijk de gebeden gehoord: “Fix PUBG”. In een continue poging een van de eerste Battle Royale-hits te verbeteren, introduceert het ontwikkelteam van PlayerUnknown’s Battlegrounds een nieuwe manier om misstanden met de game te tackelen. In het gelijknamige Fix PUBG-programma gaat de ontwikkelstudio meer transparantie verschaffen over wát verandert wordt, en hoe.

Fix PUBG wordt daarmee uitgestippeld over een termijn van zeker drie maanden. Middels de officiële website is daarvoor een kundig opgestelde roadmap te vinden, die met infographics en andere informatie inzichtelijk is gemaakt. Voor het eerst in tijden wordt pas echt kristalhelder waar het ontwikkelteam zich allemaal over ontfermt.


Pijlers voor het Fix PUBG initiatief zijn stabilisatie en optimalisatie van servers en client performance, het uit de wereld helpen van bugs en glitches, en uiteraard een doeltreffend anti-cheat systeem.

Over het verloop van PUBG’s eerste levensjaar werd de game al hevig verbeterd met het oog op al deze zaken, maar tot dusver is het nog lang niet genoeg gebleken. Zelfs tijdens de gigantische PUBG Global Invitational (PGI) toernooi van vorige maand, was het de verantwoordelijke PUBG Corp zelf die aangaf dat de game nog verre van “eSport ready” was. Zelfkennis ten top.

Hoewel voor het gros van de spelers (en dus ook vaak het ontwikkelteam) de pc-versie voorop staat, wordt ook de Xbox One-port van PUBG meegenomen in Fix PUBG. Deze verkeert momenteel nog in het “Game Preview”, maar moet binnenkort ook klaargestoomd worden voor een definitieve versie. Daarvoor zijn al legio crashes verholpen, maar is ook de stabiliteit verhoogd.

Speel jij dezer dagen nog een potje PUBG, of heeft de Battle Royale-klassieker diens beste dagen alweer lang en breed gehad?

  1.   
    WesterW's avatar

    Ik heb het gevoel dat de horrorverhalen van eerder al wel grotendeels naar de achtergrond verdwenen en PUBG Corp écht meters begint te maken om het spel te fixen. Een dergelijk programma om de game te maken zoals hij allang had moeten zijn is dan ook nodig, aangenaam en helaas ook voor velen mosterd na de maaltijd. Gelukkig heb ik PUBG pas recentelijk aangeschaft en heb me er, ondanks de kuren, bugs en slechte optimalisatie, flink mee vermaakt. Voor mij komt die mosterd dus wél op tijd.

  2.   
    Tom's avatar

    Men vergeet ook wel eens dat die verbeteringen door zijn gevoerd. Ja, de game is nog lang niet af en optimaal, maar wat er in het eerste jaar verbeterd is, staat wel als een huis.

    PUBG is bij vlagen nog steeds choppy, maar als we het vergelijken met die eerste piek aan interesse, is dit al zo ontzettend veel beter. Die grote stappen zien sommige gamers graag over het hoofd om het “haha, PUBG loopt langzaam”-grapje nog eens uit de sloot te halen.