Britse game-industrie start motie om in EU te blijven

De beruchte Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk in zijn greep, en daar is nog altijd niet iedere Brit even blij mee. Volgens het recentelijk opgerichte Games 4 EU stemde maar liefst 80% van de Britse game-industrie destijds tegen het verlaten van de Europese Unie. Die meerderheid moet nu samenkomen om hun vak te redden van een complete exit.

Het initiatief werd, enigszins aan de late kant, opgestart door een drietal ingetogen van de Engelse industrie. Tracey McGarrigan, Jas Purewal en George Osborn kennen een jarenlange, gezamenlijk expertise in communicatie, marketing, rechten en consultancy rondom games, en zien in de Brexit een mogelijke teloorgang van het Britse marktaandeel. De voornaamste reden daarvoor is volgens Games 4 EU het wegvallen van (snelle) doorstroming van talent en mankracht tot het Verenigd Koninkrijk.


Ongeacht of het een ‘harde’ of ‘zachte’ Brexit wordt, wil Games 4 EU koste wat het kost die schade doen beperken. Op de officiële website wordt vermeld dat het hier voornamelijk om vredelievende protesten zal gaan, alsmede het verspreiden van informatie over hoe de game-industrie klappen zal krijgen voor het vertrek uit de Europese Unie.

Mocht je mee willen knokken in het gevecht tegen de Brexit voor de game-industrie, dan kun je je vrijblijvend opgegeven als vrijwilliger, om verder bij te dragen aan het doel.

De tijd dringt echter wel voor Games 4 EU, gezien het vertrek uit de EU alsmaar dichterbij komt. In de aankomende maanden wil het drietal oprichters veel meters gaan maken, waarvan september al aangegeven wordt als een belangrijke maand voor het initiatief. Dan wil Games 4 EU meer plannen en reeds geregelde zaken uit de doeken doen.

  1.   
    Tom's avatar

    Leuke onderneming, maar het voelt bijna als mosterd na de maaltijd. Hoe kom je hier pas zo ontzettend laat mee? En om dan ook te zeggen “de tijd dringt”. Ja, me dunkt.

    Ook erg schraal hoe ze na al die tijd ook met de meest out of touch titel in tijden zijn gekomen. “Games 4 EU” klinkt eerder als een hip basisschoolprogramma uit 2002 dan een noodkreet vanuit de industrie.

  2.   
    tijn80's avatar

    Prima dat ze hier (eindelijk) voor uitkomen. Ik denk echter dat het een druppel op de gloeiende plaat is. Ik betwijfel of de britse gameindustrie genoeg invloed kan hebben op de politiek. En ja, ik hou dan rekening met ongeveer 140 biljoen euro die deze britse industrie binnenhaald.

    Er zijn gewoon teveel anderen die hier nog meer aan kunnen verdienen.

  3.   
    mmx's avatar

    @Tom: ik ben het helemaal met jou eens tom.goed gezien.

  4.   
    Dedsec's avatar

    Wees blij die EU kost alleen maar geld en regels, en dat gaat alleen maar erger worden, want er moet nog veel meer geld naar de EU.

  5.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Dedsec: Ook fijn om jou en je reacties weer terug te zien op V6. Welkom op het nieuwe Gamersnet!

  6.   
    Dedsec's avatar

    @Tom Kauwenberg:

    Nou ik weet niet of dat zoo leuk is , en ik denk dat ik binnen een jaar wel weer weg ben hier.

  7.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Dedsec: Okay… Beetje apart om door te geven, maar alsnog bedankt voor je input.

  8.   
    The_sith_lord's avatar

    Er moet heel wat gebeuren willen de Britten echt af gaan zien van de brexit. De invloed van de game-industrie zal hier inderdaad weinig effect op hebben.