Mobiele versie Pokémon Quest haalt 8 miljoen dollar op in eerste maand

Ontwikkelaar Game Freak mag trots zijn op Pokémon Quest, het hap-snap free-to-play Pokémon-spelletje voor de smartphones en Nintendo Switch. In de eerste maand dat Quest op iOS en Android verscheen, hebben smartphone-spelers al zo’n acht miljoen dollar (een ruime 7 miljoen euro) aan de game uitgegeven, zo bericht Sensor Tower.

Hier moet wel bij gezegd worden dat drie miljoen hiervan in de eerste week van de release op de smartphones is opgehaald. Na het verschijnen van Pokémon Quest is de omzet flink afgevlakt. Inmiddels haalt het spel een dagelijkse omzet van zo’n 30.000 dollar (26.000 euro). In totaal hebben wereldwijd bijna acht miljoen smartphone-gebruikers Pokémon Quest gedownload.

In onze review beschreven we de Switch-versie van Pokémon Quest als een vermakelijk zoethoudertje totdat Pokémon Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! in de winkels liggen. Dat laatste moet op 16 november aanstaande gebeuren. Een stuk later moet een gloednieuwe Pokémon RPG eveneens de Nintendo Switch aandoen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren