Is Battle Royale de beste tienerfilm?

Daar is ie weer: een nieuwe Lunchtip! Elke werkdag verblijden we je lunchpauze met interessante content rondom de game-cultuur, met de hand uit het internet geplukt door de GamersNET-redactie. Deze dinsdag brengen we je Battle Royale. Nee, we hebben het helemaal niet over Fortnite, noch over PUBG. Het gaat hier om de échte Battle Royale.

En dat is een Japanse dystopische thriller, de laatste film van de hand van regisseur Kinji Fukasaku. De premisse van The Hunger Games-serie en van het populaire Battle Royale-gamegenre is gebaseerd op die Japanse productie. Battle Royale, uitgebracht in 2000 en gebaseerd op het gelijknamige boek, is de favoriete “tienerfilm” van videoproducent Nerdwriter1, wier YouTube-kanaal volstaat met slimme video-essays over met name films. Hij breekt dan ook een lans voor de extreem gewelddadige (en controversiële) Battle Royale-film en biedt daarmee een mooie introductie tot Fukusaku’s laatste werk.

Mocht je de slimme Henkie willen uithangen en je vrienden willen uitleggen wat de oorsprong en inspiratie is geweest van hun favoriete spel, dan ben je hier op het juiste adres. Wat zijn de thema’s die Battle Royale aansnijdt en waarom heeft de film vandaag de dag nog steeds zoveel impact? Voor een mogelijk antwoord op deze vragen kun je bij onderstaande video terecht:

De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer! 🍞

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Eigenlijk blijft het geniaal dat het lieflijk overkomende Fortnite: Battle Royale een naam deelt met zo iets bloederigs en bizars als de film Battle Royale.

    Is alweer jaren geleden dat ik de film heb gezien, maar wel leuk hoe deze video het hele epos in een heel ander daglicht zet. Misschien tijd voor een rewatch.