Waarom Steam de koppositie niet verdient | Gamersnet Podcast #28

Ook met “een nieuw Gamersnet” stopt onze podcast niet. In tegendeel zelfs! Deze week schuiven Peter en Tom aan om een hartige discussie te voeren over het heetste nieuws van afgelopen week, maar uiteraard ook verder uit te wijden over hun nieuwe stekkie, de zesde versie van onze knusse website!

Met het nieuws dat Fallout 76 niet op Steam zal verschijnen, gooien onze twee presentatoren een balletje op over de stand van zaken bij zowel Bethesda als Valve. Waarom passeert Fallout plots het grootste digitale verkoopplatform? En verdient Steam het tegenwoordig eigenlijk nog wel om die titel te dragen?

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies…


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  Heccer's avatar

  Zie hem er niet Staan deze afleveringen

 2.   
  Heccer's avatar

  Oja iOS popcast

 3.   
  tranceguy's avatar

  Steam is gewoon de shit, je zoiets afvragen is al kansloos….

 4.   
  OnOwned's avatar

  @tranceguy: Vindt je dat echt ja? Want Tom kwam met een aantal punten, waarin Steam toch echt tekort schiet.

 5.   
  Tom's avatar

  @tranceguy: Ongereguleerde goktaferelen, je hardware stiekem hijacken om te cryptominen en ontwikkelaars die vrijuit asset flips mogen verkopen, zolang ze maar een vaste premie betalen; er zijn echt wel wat redenen waarom Steam even bij mag zetten. Er wordt ook niet gezegd dat Steam per definitie niet de shit is, maar ze lopen er, voor hun grootte en omzet, wel een boel kantjes vanaf.

  Aanrader is sowieso om wel de podcast even te luisteren voordat je reageert. Creëert een veel leukere (en minder eenzijdige) discussie ook.

  @Heccer: Hoezo stond de aflevering er niet? In het bericht staat, als het goed is, een enorme SoundCloud-embed. Vanaf V6 dus ook op mobiel.

 6.   
  NdeM's avatar

  Ik denk dat Discord langzaam alles gaat overnemen; zeker met de nieuwe aankondiging dat ze ook een soort game-library gaan implementeren

 7.   
  mattioza's avatar

  Denk dat Steam meer en meer concurrentie gaat krijgen van grote partijen die hun (stream)platform, al dan niet met abonnement-service, gaan opzetten. Langs de ene kant toch wel een spijtige zaak, aangezien ik het persoonlijk wel handig vind om de meerderheid van de games uit één platform te halen ipv van een versplinterd landschap.
  Steam werkt technisch ook gewoon prima, maar zoals aangehaald in de podcast zijn er ook veel verbetermogelijkheden, wat je altijd wel zal hebben. Met als belangrijkste punt, maar tevens ook het moeilijkste probleem is gebleken, het weren van brol op Steam. Ze hebben al een paar systemen gehad, eerst moest je een bepaald aantal stemmen verzamelen en nu moet je met geld over de brug komen, wat de trollers/niet kwalitatieve games zou moeten tegenhouden. In de praktijk komen er een nog een heel deel door, het is in mijn ogen ook moeilijk te stoppen zonder schade aan te richten aan de goede indie games. Je zou de ontwikkelaars al een dossier moeten laten indienen bij Valve, waaruit blijkt dat de waarden niet geschonden worden (wat ook al een moeilijk punt is, na de lootbox affaire, waaruit blijkt dat Valve zelf shady elementen in zijn games heeft),
  dat er een geloofwaardig budget (bv minimum 10 000 euro) en ontwikkeltijd (bv minimum 1 jaar) achter de game zit. Maar dat is heel moeilijk uitvoerbaar, aangezien er momenteel zowat 20 games per dag op Steam verschijnen. Al kan je ook zeggen, ze verdienen op elke game dat er verkocht wordt op Steam, dus dan mag er ook wel een deel van het geld terugkomen als support aan het platform.

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar de toekomstplannen van Valve, ze hebben oa met de lootboxes in CS:GO en Dota heel wat imago schade geleden en er zijn enkele vage signalen in de richting van Portal 3. Misschien gaan ze het in de toekomst over een andere boeg proberen gooien, als blijkt dat bepaalde praktijken niet meer gaan toegestaan worden in de game industrie.

 8.   
  rolf1977's avatar

  Hoe kan het dat ik in itunes zie staan bij de gamersnet podcast : “voor dit programma heeft u een wachtwoord nodig” … bij mijn andere podcast abonnementen staat dit niet. Nu krijg ik de laatste podcasts niet binnen. De laatste beschikbare is nummer 27! Weten jullie hoe dit kan?

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @rolf1977: Dit was ons nog volledig onbekend. Misschien dat er met de overstap naar de nieuwe website iets mis is gegaan met onze doorkoppeling naar iTunes?

  Hoe dan ook, ik heb het even doorgegeven bij Peter. We gaan er achteraan! Dank voor het melden in ieder geval.