‘Switch-port Kingdom Come: Deliverance is onmogelijk’

Ondanks technische problemen bij de launch was Kingdom Come: Deliverance een behoorlijk succes. In een recent interview met Tobias Stolz-Zwilling en Prokop Jirsa van ontwikkelaar Warhorse werd de toekomst van de game besproken, waarbij onder meer DLC en een eventuele Switch-port gespreksonderwerp waren.

Wat DLC betreft weten we eigenlijk alles al dat in het interview wordt gezegd: de DLC roadmap is al uitgebreid bekendgemaakt en in dit interview wordt daar niets aan toegevoegd. Wel wordt een Switch-versie volledig uitgesloten:

Unfortunately not. The Switch port is not an option for Kingdom Come.

Het blijft onduidelijk waarom, maar vermoedelijk ligt het aan de minder krachtige hardware van de Nintendo Switch: de game draait al moeizaam genoeg op krachtige machines, dus op de Switch zou de framerate al helemaal dramatisch zijn, tenzij de grafische kwaliteit danig zou worden teruggeschroefd.

Ook werden Stolz-Zwilling en Jirsa bevraagd over een eventuele multiplayer, maar ook deze werd direct uitgesloten. Saillant detail is wél dat Warhorse in eerste instantie speelde met het idee van een multiplayer voor Kingdom Come: Deliverance. Echter, deze ideeën bleken toch niet helemaal te passen bij de realistische RPG, dus besloot de ontwikkelaar al vrij snel dat de game nooit een multiplayer-modus zou krijgen.

Kingdom Come: Deliverance is op 13 februari verschenen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren