Tyler “Ninja” Blevins eerste Twitch-streamer met tien miljoen volgers

Het streamplatform Twitch wordt alsmaar groter en dat zie je onder andere aan de diverse records die worden verbroken. Het meest recente: een zeker individu dat als eerste maarliefst tien miljoen volgers heeft verzameld. Die eer gaat (uiteraard) naar Tyler Blevins die onder de naam Ninja streamt.


Om een beter beeld te krijgen van deze enorme prestatie: na Ninja zijn de populairste streamers wat betreft volgeraantallen Shroud en Meclipse, die op het moment beiden nog niet de vier miljoen volgers hebben weten aan te tikken. Overigens krijgt Ninja er per dag duizenden volgers bij: afgelopen week verhoogde de teller met gemiddeld 30.000 nieuwe volgers per dag. Het is hard gegaan: in maart stond zijn teller op ‘slechts’ drie miljoen volgers.

Op Twitter gaf Ninja aan dat hij al lang streamt en ontzettend dankbaar is dat hij de eerste streamer is die deze mijlpaal heeft mogen bereiken.

Het is frappant dat Ninja eigenlijk slechts één game streamt: het razendpopulaire Fortnite. Hij begon pas echt een groot publiek te bereiken nadat hij een stream deed met rapper Drake, maar hij is ook gewoon steengoed in battle royale-games. Eerder in zijn carrière speelde hij ook veel PlayerUnknown’s Battlegrounds, een spel dat hij recentelijk ook nog wel eens aanzet.

Ninja heeft al eerder een record op Twitch gevestigd. Tijdens een Las Vegas eSports-evenement in de toen net geopende eSports Arena in het Luxor Resort & Casino, nam hij het op tegen diverse goede Fortnite-spelers en bereikte hij op het hoogtepunt van de stream de 667.000 kijkers. Dit record is nog altijd niet verbroken.

Ook GamersNET streamt op Twitch, maar we komen nog net niet in de buurt van de getallen waar Ninja aan gewend is. Gezellig is het des te meer, dus vergeet niet eens een kijkje te nemen op ons Twitch-kanaal!

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Wel zielig voor hem dat hij Ligma heeft

  2.   
    Tom's avatar

    Ik vrees eerder voor zijn aandoening met Bofa.