Spinda toegevoegd aan Pokémon GO middels quests

Pokémon GO werd enkele maanden geleden eindelijk voorzien van een quest-systeem, waarmee je onder meer bijzondere Pokémon kunt verdienen door zeven research stamps te vergaren. Deze maand is het de beurt aan de legendarische Raikou. Hoewel Niantic dit van tevoren al had aangekondigd, is er wel degelijk een verrassing toegevoegd aan de quests voor augustus: de Pokémon Spinda, een van de Pokémon van de derde generatie die nog niet was toegevoegd aan de mobiele game.

De nieuwe Pokémon is te krijgen door een specifieke Field Research-opdracht uit te voeren: drie succesvolle Curve Balls op een rij gooien. Als je deze (relatief) eenvoudige opdracht voltooit, verschijnt Spinda zodat je hem (of haar) kunt vangen.

De reden dat Spinda nog niet was toegevoegd aan Pokémon GO, is dat dit konijnachtige wezen in de hoofdgames (bijna) ontelbaar veel verschillende vormen kent, met een stippenpatroon dat verschilt per Spinda. In de mobiele game gaat het niet zó ver dat er oneindig veel vormen zijn: in de data zijn slechts acht verschillende vormen gevonden, waarvan er maar één daadwerkelijk in het spel zit:


Vermoedelijk geven Pokéstops nu dezelfde vorm van Spinda, maar wordt de Pokémon na enige tijd in het wild vrijgegeven, waarbij de verschillende vormen uit de gamecode verschijnen. Hoe (en of) dit precies in zijn werk zal gaan, is nog niet bekend.

Hoewel de grootste hype al lange tijd van Pokémon GO af is, is het nog altijd de meest gespeelde AR-game en heeft het inmiddels ruim 1,8 miljard dollar opgebracht. Het spel blijft, zeker deze zomer, uitgebreid worden met zowel events als nieuwe features, zoals een ruilsysteem en een zomers uitgedoste Pikachu.

Momenteel is er een evenement gaande waarbij het registreren van nieuwe Pokémon in je Pokédex driemaal zoveel XP-punten oplevert als normaal. Ook krijg je nu extra Candy voor het ruilen van Pokémon, waardoor je nu vier tot zes Candy krijgt, in plaats van een tot drie, afhankelijk van de afstand waarop de geruilde Pokémon zijn gevangen.

Heb jij al een Spinda gevangen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Grolschje's avatar

  Wanneer komen er speciale quest?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Grolschje schreef, "Wanneer komen er speciale quest?"

  Als je doelt op een quest line à la Mew, dan hebben wij net zoveel informatie als jij. 😉

 3.   
  Sschad0w's avatar

  Heb er net een gevangen 🙂