Octopath Traveler bereikt 1 miljoen verscheepte exemplaren

Exemplaren van Octopath Traveler, de exclusieve Nintendo Switch JRPG, vliegen als warme broodjes over de (digitale) toonbank. Inmiddels heeft de game zelfs de 1 miljoen-mijlpaal bereikt, zo liet Square Enix op Twitter weten. Daarmee voegt Octopath Traveler zich bij Nintendo-games als Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Mario Tennis Aces die recentelijk ook die score behaalden. Een enorme prestatie voor een third party game in een genre dat ontwikkelaars en uitgevers te vaak lijken te onderschatten.


Er moet wel een kleine kanttekening bij de resultaten van Octopath Traveler gezet worden: het gaat hier om het totaal aantal digitale verkopen en de exemplaren die Square Enix wereldwijd heeft verscheept. Dat betekent dus niet dat de gehele fysieke voorraad ook daadwerkelijk verkocht is. Gezien het feit dat Japan kampt met te weinig exemplaren en de JRPG het hier ook goed doet, doet dat echter weinig af aan de bereikte mijlpaal.

De tweet laat zich in vertaalde vorm lezen als volgt:

1,000,000 Travelers!
1,000,000 Thanks!

We hebben de 1 miljoen wereldwijd verscheepte + digitaal verkochte exemplaren doorbroken! ….. We zijn jullie dankbaar; het brengt tranen in onze ogen. Dank jullie zo, zo ontzettend veel voor jullie warme steun! En dank jullie wel voor de blijvende steun voor Octopath Traveler.

Octopath Traveler is sinds 13 juli te koop en is exclusief verschenen op de Nintendo Switch. Het lijkt erop dat er geen DLC in de pijpleiding zit, aangezien de producer van de game bevestigde dat hier “nog niet eens aan is gedacht”.

  1.   
    KevinW's avatar

    Zeer leuk spel, en zeker verdiend!