Gamersnet.nl

PlayStation 4 is 82.2 miljoen keer verscheept; PlayStation 3 ingehaald

Vandaag heeft Sony de kwartaalcijfers bekendgemaakt en het lijkt erop dat de PlayStation 4 het beter doet dan werd verwacht. In de periode van 1 april tot en met 30 juni zijn er 3.2 miljoen consoles verscheept, slechts honderdduizend minder dan vorig jaar, wat het totaal op 82.2 miljoen brengt. Dit betekent dat de huidige generatie van Sony nu meer is verscheept dan de PlayStation 3.

Ook omtrent software is er meer goed nieuws voor het Japanse bedrijf. De inkomsten in games en andere software is drastisch gestegen van 2.67 miljard euro vorig jaar, naar 3.62 miljard euro dezelfde periode dit jaar. Dit komt volgens Sony vooral door een excellerende God of War, andere first-party games als Detroit: Become Human en titels van derde partijen die het beter deden dan verwacht. Wat ook opviel is dat 43 procent van alle software die is verkocht, digitaal is verkregen.


Het enige wat Sony licht heeft zien dalen is het aantal PlayStation Plus-abonnementen; van 34,2 miljoen naar 33,9 miljoen in de afgelopen drie maanden. De daling komt vooral, omdat er in de afgelopen drie maanden vooral veel singleplayer games zijn uitgekomen. Er wordt echter verwacht dat het aantal weer gaat stijgen, door het verschijnen van veel multiplayer games als Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield 5 in het najaar.

Door deze rooskleurige berichten heeft Sony ook de voorspelde verkoopcijfers van de PlayStation 4 van dit fiscale jaar wat verhoogd. De verwachting is dat eind maart ongeveer 96 miljoen exemplaren zijn verkocht. Dat is een miljoen meer dan eerder voorspeld. De tijd zal het leren of het lukt.