Alle Ooblets op een rijtje gezet; meer monstertjes onderweg

In de game Ooblets is het aan jou om een tuintje en een bestaan vol Ooblets op te bouwen; kleurrijke wezentjes die je leven komen verrijken vanuit de grond. In trailers en ander beeldmateriaal zagen we al een handvol verschillende Ooblets passeren, maar nu lijkt het volledige overzicht dan eindelijk uit de doeken gedaan. Op de officiële website is nu een overzichtspagina te vinden die alle Ooblets en hun namen op een rijtje zet.


Middels een recente tweet wilde het Ooblets-team achterhalen welke van de soorten diertjes nu precies het populairst is, maar de stemmen zijn vooralsnog “all over the place”. Waarom de twee ontwikkelaars het onderzoekje precies opstartten, is ook nog onduidelijk.

Het bericht op Twitter werd daarentegen wél snel verrijkt met een GIF-afbeelding van Clomper, die vooralsnog niet in het Ooblets overzicht terug te vinden is. De kans is daarmee fors aanwezig dat gedurende het ontwikkelproces (en mogelijk na launch) nog andere Ooblets aan de formule toegevoegd zullen worden.

Heb jij al een favoriete Ooblet, of is deze samensmelting tussen Pokémon, Harvest Moon en Stardew Valley definitief iets te zoetsappig voor je?

Ooblets dient dit jaar nog te verschijnen voor pc en Xbox One. Een specifieke releasedatum blijft voorlopig nog uit.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren