MSI zet stilering van high-end laptops door met de nieuwe GF63

Brute gaming notebook ook niet, high-end laptops hoeven lang niet altijd meer de lompe modellen van weleer te zijn. Hardware-fabrikant MSI bewijst dat voor een zoveelste keer door, naast de eerder onthulde GS65, nu ook de strakke MSI GF63 op de Benelux-markt te lanceren. We trokken samen met MSI een Utrechts koffietentje in om vluchtig hands-on te gaan, en het draagbare imago te onderstrepen.


De MSI GF63 komt in twee overkoepelende uitvoeringen, respectievelijk de GF63 8RC (á 1.249 euro) en de GF63 8RD (gericht op 1.349 euro). De verschillen daarvan blijken echter minimaal, zij het dat de 8RC beschikt over een GeForce GTX 1050 (4GB) terwijl de 8RD schittert met een GeForce GTX 1050 Ti (4GB) met Max-Q ontwerp en rendement.

Beide versies beschikken echter over Intel Core i7-8750H (2.2 GHz), een primaire 256 GB M.2 SSD en een ruime 16 GB DDR4-werkgeheugen. Niet mis voor een aanzienlijk verkleind laptopje.

Mochten kosten verder gedrukt moeten worden, dan is daar ook nog de GF63 8RC-057NL (van 1.099 euro), die de SSD-opslag en het werkgeheugen voor het gemak — en vooral de prijs — halveert.

Ongeacht uitvoering, huist er dus aardig wat kracht in de toch relatief subtiele body van de nieuwe GF63. Met slechts 1.86 kilogram in gewicht en nog 22 millimeter dikte, toont MSI wederom dat het landschap van hoogwaardige laptops aan het veranderen is. Het ietwat verdunde en tenkeyless toetsenbord onderstrepen dat, alsmede het nieuwe MSI-vaandel op de achterzijde, die wederom iets simpeler is ingestoken.

[SCREENSHOTS]
Ook toont de GF63 een nieuwe wind die door de schermen van MSI-notebooks waait. Platte beeldbuizen met “IPS-niveau” helderheid en thin bezel zijn het nieuwe credo, en ook die komen in dit geval weer sprankelend over. In tegenstelling tot de nieuwe Stealth-serie is hier geen sprake van flink opgehoogde framerates, maar wel van een aardig Full HD en 60 Hertz beeldscherm, dat als altijd weer richting sRGB-kleurennormen streeft. Lekker voor je gemiddelde game-sessie dus, maar evenals prima te doen voor realistische foto- of videobewerking.

Daarnaast staat de GF63 natuurlijk weer bol van allerlei implementaties die MSI de laatste tijd hevig doorvoert. Kwalitatieve audioverbetering van Nahimic 3, game-gerichte prestatie-buffs met het MSI Dragon Center en een batterijduur die meer dan zeven uur zonder kabel (tegen gemiddelde werkdruk) kan trekken; ook de GF63 belooft het weer.

Of de GF63-notebooks ook daadwerkelijk in prestaties kunnen leveren wat MSI belooft, dat is nog maar de vraag. Een vlotte hands-on met de laptop maakt in ieder geval hard dat het stijlgevoel van dit kaliber laptops wél goed op weg is. Minder uitbundig — zij het nog altijd met een milde gamer aesthetic — zonder al te veel van de flinke specificaties weg te snijden. Wij van Gamersnet hopen in ieder geval ook snel aan de recensie te mogen van dit subtiele krachtpatsertje.

  1.   
    mmx's avatar

    Mooi ding 🙂