De koudste games voor tijdens een hittegolf

Dertig graden in de schaduw, verdorde grasvelden en Poekie de poes die steeds meer naar smeulende bacon begint te stinken. En dan is ook nog eens het Nationaal Hitteplan van kracht. Kortom, zomer in Nederland. Let goed op de zwakkere medemens, maar vergeet ook zeker jezelf niet. Een frisje of Radler bij de hand, stoel in standje relax… en dan bij voorkeur wat coole games natuurlijk! Gamersnet zet de koudste games om deze hittegolf door te komen voor je op een rijtje.

Rise of the Tomb Raider
De game start met wat sneeuwvlokken, dat begint al lekker! Hoewel de prachtige visuals van het berggebied en natuurlijk Lara Croft voor wat verhitting kunnen zorgen, is dit een wel hele coole opening. Stampend en zwoegend door besneeuwd gebied begint dit fraaie avontuur. Hoewel je niet alleen maar in koude omgevingen speelt, is Rise of the Tomb Raider een echte aanrader tijdens de warme dagen.

Uncharted 2: Among Thieves
In hetzelfde straatje als Tomb Raider en eveneens van briljante kwaliteit is Uncharted 2: Among Thieves. Actie, avontuur, mysterie en besneeuwde bergen. Dit tweede avontuur van Nathan Drake was een pareltje voor de PlayStation 3 en biedt ook volop actie in koele omgevingen om de hitte een beetje te vergeten.

Call of Duty: Modern Warfare 2
We blijven in de besneeuwde bergen, want ook Call of Duty: Modern Warfare 2 zorgt voor een koud intermezzo. De derde missie van de game is Cliffhanger en werd voor de release al veelvuldig gebruikt om de game te promoten en het bleek uiteindelijk ook een hele toffe missie om zelf te spelen. Met je voeten en wapens in de sneeuw, op zoek naar een stukje technologie, in de hoop dat je eerder bent dan de Russen.

Mario Kart 8 (Deluxe)
Gas op de lolly! Ook Mario Kart weet de verhitte strijd op de circuits wat te verkoelen met ijzige levels. In Mario Kart 8 (Deluxe) maakt het klassieke circuit Sherbet Land weer zijn opwachting. Oorspronkelijk voor het eerst te spelen in Mario Kart: Double Dash!! voor de Gamecube en nu dus ook op de wat meer moderne Nintendo-consoles. Extra stijlvol is het deze keer, doordat je de koude omgeving van Sherbet Land in een nachtelijke setting krijgt voorgeschoteld.

BioShock
Het begint met een nogal ruwe landing en wat vuur, maar al snel daal je af naar de stad onder water: Rapture. BioShock is een briljante game, vol spanning en de nodige actie. Het is echter de extreem sterke sfeer en prachtige uitstraling die dit spel tot een echte topper maken. Je krijgt niet zoveel water om in te zwemmen, maar diep onder het wateroppervlak is het allicht een stuk koeler dan in je achtertuin.

Rayman Legends
Naast een WiiU-versie verscheen was er vorig jaar ook nog een Definitive Edition van Rayman Legends voor de Switch. Gelukkig maar, want het 20.000 Lums Under The Sea is een heerlijk level onder water, in deze fijne platformgame. Ideaal om even een virtuele plons te nemen als je opblaaszwembad buiten teveel in de zon staat.

Heb jij nog coole aanraders voor deze warme dagen? Laat het vooral weten in de reacties!
 1.   
  meatball's avatar

  Toch wel bijzonder dat Frostpunk er dan niet bij staat. Daar is het pas koud 🙂

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Fahrenheit en Max Payne 1.

  2 donkere games met sneeuwstormen.

 3.   
  Rolf31's avatar

  Haha met ijsblokjes in je broek voor de echte beleving 😛

 4.   
  KevinW's avatar

  Zelda: Breath of the Wild is lekker in de zomer. Door je switch kan je buiten zitten en gamen en de Sneeuw biomes zijn lekker verkoelend, en je kan natuurlijk een duik in het water nemen.

 5.   
  Riesgaming's avatar

  steep natuurlijk

 6.   
  mmx's avatar

  Uncharted 2 Among Thieves is een inspirerende keuze kratje bier er bij mijn voeten in het zwembad en languit voor het scherm 😉 dat is optimaal verfrissend 😉

 7.   
  mattioza's avatar

  Sommige levels van Rayman Legends zijn nochtans erg voor te zweten. 😀

 8.   
  tijn80's avatar

  Batman: Arkham Origins. Meteen in de kerstsfeer 🙂

 9.   
  MikeGevers's avatar

  Ik kan maar één game bedenken om nu te spelen: God of War!

 10.   
  Batman360x's avatar

  The Division, Forza Horizon en mijn ventilator hier 😆