Overwatch balanceert zijn Support-helden

Blizzard is niet zo tevreden met de balans als het aankomt op de Support-helden van hun multiplayer shooter Overwatch. Met de volgende patch brengt de ontwikkelaar dan ook een reeks veranderingen aan in hun zoektocht naar evenwicht. Alle Supports (op Zenyatta na) worden aangepast, waarbij een nerf van Mercy en een flinke buff van Ana en Lúcio de voornaamste zijn.


Het is de bedoeling dat Mercy meer kan genezen dan de andere healers van het spel gezien haar nogal eenzijdige kit. Nochtans vindt Blizzard dat ze, ook na een flinke reeks aan nerfs, nog steeds te sterk is. Haar geneesstraal zal daarom 50 HP per seconde herstellen, in plaats van de eerdere 60 HP, een vermindering van maarliefst zeventien procent.

Aan het buff-front profiteren Ana en Lúcio het meeste. Ana zal een flink verbeterde Ultimate krijgen, doordat deze het doelwit onmiddellijk met 300 HP zal genezen, naast de tijdelijke vijftig procent damage boost en vijftig procent damage resistance die de vaardigheid al bood. Lúcio’s Crossfade aura wordt vergroot met twee meter en het effect van Sound Barrier wordt vijftig procent sterker, waardoor die 750 shields zal opleveren.

Tot slot wordt Moira iets aantrekkelijker op langere afstanden dankzij een sneller herstel van haar genezingsstraal en wordt Brigitte’s sterkste aanval, Shield Bash, ietwat verzwakt dankzij een hogere cooldown. Blizzard is op het moment tevreden over Zenyatta’s plek in de meta en past hem niet aan in deze patch.

De aankomende veranderingen zijn:

Ana
• Nano Boost additionally heals the target instantly for 300 HP.

Brigitte
• Shield Bash cooldown increased from 6 to 7 seconds.

Lúcio
• Sound Barrier effect increased 50% from 500 to 750 shields.
• Crossfade aura radius increased 20% from 10m to 12m.

Mercy
• Primary fire healing beam reduced 17% from 60 HP/s to 50 HP/s.

Moira
• Healing resource base regen rate increased 20%.

De volledige discussiepagina is op Blizzard’s website te bekijken, waar Overwatch-ontwikkelaar Geoff Goodman ook toelichtingen bij de aankomende veranderingen heeft gedeeld.

  1.   
    Tom's avatar

    Geen veranderingen voor Zenny, want die is natuurlijk al helemaal in balans met zichzelf en de wereld. <3

    Oprecht, deze tweaks voelen voor mij grotendeels gegrond aan. Beetje nerf op Brigitte is welkom, maar het zou wel eens fijn zijn als ze eindelijk 'klaar' raken met Lúcio.

  2.   
    KevinW's avatar

    Experience tranquality

  3.   
    Tom's avatar

    *Experience my buffed out balls to the face, Roadhog

  4.   
    J.W.'s avatar

    Ana was idd wel toe aan een buff. Maar Moira had niet gehoeven imo, ik denk dat ze door de Xtra healing nog te krachtig wordt.
    Brigitte is terecht, was iets over powered met haar shield.

    Vond Mercy wel eindelijk goed in balans. Net zoals Lucio.

    Zullen zien wat dit weer teweeg brengt.