Guerrilla Games verhuist en breidt fors uit

Nederlands trots Guerrilla Games heeft een flinke uitbreiding van het bedrijf in de planning staan. De studio achter het geweldige Horizon Zero Dawn en de Killzone-franchise, gaat verhuizen naar een veel groter pand. Het goede nieuws voor ons? Guerrilla wil de ontwikkeltijd van games drastisch verminderen.

Na de release van Horizon Zero Dawn, is het bedrijf van CEO Herman Hulst in een stroomversnelling geraakt. Er is veel talent richting Amsterdam gekomen om bij Guerrilla te werken en dat zorgt ervoor het bedrijf uit de spreekwoordelijke jas knapt. Vanaf begin volgend jaar is de thuisbasis van Guerrilla Games het oude kantoor van de Telegraaf van vijf verdiepingen hoog. Hulst was al heel lang op zoek naar een nieuwe ruimte en dit biedt voor zowel de studio, als de consument heel veel voordelen aan.

Na Horizon Zero Dawn ontwikkelen we ons versneld. De beste talenten komen nu naar ons toe. Alleen afgelopen maand hebben we al negen nieuwe mensen aangenomen. Maar we hadden ook meer ruimte nodig voor onze geluids- en motion tracking studio’s. […] Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels.
In het nieuwe pand worden grotere studio’s gemaakt voor onder andere motion tracking en geluidstechniek. Ook gaan er op termijn 150 medewerkers bijkomen, waardoor het totale team uit 400 talenten gaat bestaan. Dit moet allemaal bijdragen aan hoge kwaliteit triple-A games, maar wel in een kortere ontwikkeltijd.

 1.   
  mmx's avatar

  Succes we wachten af wat voor moois dit brengen gaat

 2.   
  mattioza's avatar

  Leuk voor de gaming in de benelux, ben trouwens wel erg benieuwd met wat ze nu bezig zijn. Is zowat één van de enigste PlayStation exclusive studio’s waarvan we niet weten waarmee ze de afgelopen tijd bezig zijn/waren.

 3.   
  tranceguy's avatar

  lekker bezig!

 4.   
  Daniel Z's avatar

  Vaker games uitbrengen zou wel fijn zijn ja. Goed voor Neerlands glorie!

  mattioza schreef, "Leuk voor de gaming in de benelux, ben trouwens wel erg benieuwd met wat ze nu bezig zijn. Is zowat één van de enigste PlayStation exclusive studio’s waarvan we niet weten waarmee ze de afgelopen tijd bezig zijn/waren."

  Zeer waarschijnlijk Horizon: Zero Dawn 2, want als een eerste deel succesvol is, dan weet je haast zeker dat er wel een vervolg op komt.

 5.   
  mattioza's avatar

  Daniel Z schreef, "

  ”mattioza” schreef, "Leuk voor de gaming in de benelux, ben trouwens wel erg benieuwd met wat ze nu bezig zijn. Is zowat één van de enigste PlayStation exclusive studio’s waarvan we niet weten waarmee ze de afgelopen tijd bezig zijn/waren."

  Zeer waarschijnlijk Horizon: Zero Dawn 2, want als een eerste deel succesvol is, dan weet je haast zeker dat er wel een vervolg op komt."

  Zou inderdaad wel goed kunnen, zal nog wel jaartje of 3 duren voor hij uitkomt, misschien mogen ze weer de launchgame voor de nieuwe console afleveren zoals bij de PS4.