Gamersnet.nl

Corsair neemt Elgato over; stoot non-stream gerelateerde divisie af

Kort nadat hardware-partij Corsair en stream-accessoire specialist Elgato Gaming aangaven elkaars partner op sociale media te worden, heeft Corsair laten weten nu ook heel het Duitse bedrijf van Elgato Gaming over te nemen. Hoeveel de acquisitie de Amerikaanse fabrikant heeft gekost, werd niet vrijgegeven.


Het in München gebaseerde Elgato wordt bij de overname wel opgesplitst. De sectie voor niet-gaming gerelateerde producten, Elgato Eve, wordt afgestoten en gaat onafhankelijk door onder de noemer Eve Systems. Deze zal zich met name focussen op thuisbeveiliging en andere smart-producten.

Onder Corsair zal Elgato Gaming zich vooral blijven inzetten bij het leveren van producten voor streamers. Zo staat het merk al langer bekend om diens capture cards, maar won Elgato vorig jaar ook veel zieltjes met de Stream Deck, een interactief knoppenpaneel voor professionele(re) livestreams.

Tot dusver zijn onder het nieuwe bewind nog geen nieuwe Elgato-producten aangekondigd. Mocht dat veranderen, dan lees je het natuurlijk op GamersNET.