Fortnite Season 5 update brengt ook bewegingsbesturing naar Nintendo Switch

Sinds afgelopen E3 2018 is Fortnite: Battle Royale ook op Nintendo Switch een feit. De port ging weliswaar gepaard met wat ophef, maar wordt nog voortdurend verbeterd door Epic Games. Zo is met de komst van Season 5 van de Battle Royale-topper ook bewegingsbesturing voor Switch-gamers realiteit geworden.


De komst van gyroscopische besturing was onaangekondigd, maar per direct geïmplementeerd in Fortnite. Dit stelt spelers in staat om, naast gebruik van de pookjes, ook te kunnen richten door de Nintendo Switch zelf (of alleen de Joy-Con controllers) te bewegen.

Tot dusver is het vooral Splatoon 2 geweest die deze techniek goed wist te vertolken naar een snel schietspel. Door de gyro controls specifiek af te stellen, kunnen sommige spelers veel sneller en preciezer richten in hun games, een techniek die ook door eSports-helden wordt beaamd.

Fortnite: Battle Royale is gratis te spelen op Nintendo Switch en vele andere apparaten. Middels crossplay-functionaliteiten is samen te spelen met gamers op andere pc, smartphone of console, zij het niet met PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren