Capcom doet details pc-port Monster Hunter World maandag uit de doeken

Begin dit jaar mocht het gloednieuwe Monster Hunter World de harten van gamers op PlayStation 4 en Xbox One al veroveren (waarvan akte in de lovende review van onze Amador), terwijl de beloofde pc-versie langdurig uitbleef. Na een aantal maanden aan radiostilte over de port, geeft Capcom nu aan dat daar zeer binnenkort verandering in komt. Aanstaande maandag zal de Japanse ontwikkelstudio veelgevraagde details uit de doeken doen.


Middels een officiële tweet werd de onthulling van meer details aangekondigd. Aldaar werden meteen drie pijlers gegeven voor wát er zoal bekendgemaakt zal worden.

Onder meer de definitieve release-datum, de benodigde (minimum) systeemeisen en het platform van distributie zullen aanstaande maandag gedeeld worden. Van alle drie bestaan tot dusver al langer wat losbandige speculaties, maar meer zekerheid zou inmiddels zeker niet misplaatst zijn.

Tot dusver heeft Capcom meermaals door laten schemeren deze zomer al met de pc-port op de proppen te komen. Gezien de radiostilte en het harde werk aan uitbreiding van de console-versies is dat wellicht nog altijd haalbaar, maar de kans bestaat dat Monster Hunter World natuurlijk pas eind dit jaar de pc-platformen aan zal doen. Hoog tijd om die knoop eens door te hakken, dus.

Zit jij klaar om Monster Hunter World op te pakken op pc, of ben je de monsterlijke hit van begin dit jaar alweer uit het oog verloren?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren