Delen van Fortnite-wereld verdwijnen in real-time na raketlancering

Afgelopen zaterdag lanceerde het zogenaamde ‘Blast Off’-evenement van Fortnite letterlijk, toen een gigantische in-game raket de lucht in werd geschoten. De explosie liet een breuk in de hemel achter die klaarblijkelijk blijft hangen, maar zelfs later nog wat meer verandering verantwoordelijk is. Naar het schijnt, verdwijnen delen van het Battle Royale-eiland nu voortdurend.


De enorme breuk boven Moisty Mire lijkt in mondjesmaat meer gebouwen en stukken land te veranderen. Infrastructuur wordt aangepast en zo nu en dan lijken objecten uit de wereld plots op te houden met bestaan. Verschillende gemeenschappen proberen de veranderingen bij te houden, maar het komt soms zelfs voor dat spelers zo maar iets in hun zichtveld weggezogen zien worden.

Fortnite-speler señior ox zag zo bijvoorbeeld het uithangbord van een motel voor zijn ogen verdwijnen, waarvan akte volgde op YouTube:


De lancering van de raket werd al eerder in-game aangekondigd met mysterieuze ruimtescheepjes die landden in Anarchy Acres. Op hun beurt zetten zij gamers aan het denken over wát er aan de hand is in Fortnite: Battle Royale, waardoor een gigantische alternate reality game (ARG) opgezet werd. Deze leek met de daaropvolgende lancering tot zijn eind gekomen, maar voor ontwikkelaar Epic Games lijkt het mysterie nog niet voorbij.

Wat is er dan precies gaande in Fortnite en waar leiden al deze kleine veranderingen toe? De redactie van GamersNET houdt het in ieder geval in de gaten, maar ook jouw speculatie over deze ARG is zeer welkom. Mocht je een briljante ingeving of interessante conspiracy theory hebben, dan horen we die uiteraard graag.

 1.   
  Dedsec's avatar

  En de media maar volhouden dat een console exclusieve games nodig heeft haha, de meeste gamers doen daar dus niet aan, en spelen alleen nog Fortnite zucht.

 2.   
  Tom's avatar

  Ik zou ben van mening dat de meeste mensen die echt enkel en alleen Fortnite spelen, niet eens zo zeer ‘echte gamers’ zijn. De kans is groot dat we het dan vooral over een grote groep kinderen hebben, of oudere spelers die verder geen tijd of geld in de hobby willen steken.

  Klinkt een beetje lullig, maar dat is dan natuurlijk ook niet de (volledige) doelgroep van GamersNET. Wij zitten hier juist ook voor de gamers die verder kijken dan de grootste mainstream spellen en her en der juist op zoek zijn naar nieuw vermaak.

 3.   
  Papachico's avatar

  Momenteel speel ik ook enkel Fortnite omdat er verder geen games zijn die mij interesseren. De grote titels heb ik al gespeeld en wacht nu op de eerstkomende grote titel: Red Dead Redemption 2. Tevens is Fortnite gewoon pure fun om samen met vrienden te spelen. Door Fortnite heb ik nu een massa aan nieuwe vrienden erbij gekregen uit verschillende landen. Zijn tevens ook geen kinderen die continu enkel naar Tilted Towers gaan om vervolgens binnen een minuut dood te gaan haha. We spelen ook heel afwisselend. Soms serieus en vaak lopen we te klote met de winkelwagentjes (beste toevoeging ever). Ik speel Fortnite nu sinds t begin van seizoen 4 en heb nu 51 wins total.

  Wat betreft mijn theorie over die gaten. Er zijn op verschillende plekken “wormholes” te vinden. Dit zullen naar mijn mening gaten zijn naar t verleden of de toekomst. Grote kans dat het om t verleden gaat, dus ik neem aan dat er een nieuwe map komt met verschillende tijdperiodes die gebundeld worden in de map.