Pokémon GO trakteert Europa op Corsola ter compensatie van falend event in Dortmund

Vorig jaar probeerde Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic een evenement op te zetten in Chicago waarin de mobiele hit van 2016 centraal stond, wat helaas jammerlijk mislukte vanwege overbelaste mobiele netwerken. Voor deze zomer heeft drie evenementen aangekondigd, waarvan er afgelopen weekend één plaatsvond in Dortmund.

Ook deze keer ging het (vooral in het begin op zaterdagochtend) faliekant mis: mensen konden niet inloggen en kregen tal van foutmeldingen. Hoewel de problemen later minder ernstig werden, voelt de ontwikkelaar toch de noodzaak om een goedmakertje aan te bieden: de Pokémon Corsola, die normaal alleen in centraal Amerika te vangen is, is nu twee dagen lang beschikbaar in heel Europa.


Corsola was al het lokkertje voor het evenement in Dortmund, dus veel mensen zullen ongetwijfeld hebben gebaald dat ze hem niet konden vangen en zullen toen zijn weggegaan. Op deze manier kunnen deze mensen de exclusieve Pokémon toch nog vangen.

Toch is lang niet iedereen tevreden met deze zet: veel mensen vinden het oneerlijk dat ook de mensen die nooit naar Dortmund zijn afgereisd, nu tóch de mogelijkheid hebben om de koraal-Pokémon te verkrijgen. Ook is de waarde van Corsola in de recent geïntroduceerde ruileconomie nu danig verminderd, omdat iedereen in Europa de kans heeft om dit wezen te vangen.

Het is overigens nog niet bekend of de mislukking in Dortmund effect zal hebben op de herhaling van Pokémon GO Fest, die over anderhalve week plaatsvindt in Chicago. Laten we hopen dat Niantic van zijn fouten heeft geleerd en dat het daar wél goed gaat.

Corsola is nog tot en met morgenavond te vangen in Europa, dus grijp je kans!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren