Gerucht: Google werkt aan hardware voor game-streaming

Google is niet meer weg te denken uit ons leven en het zou zomaar eens kunnen dat de internetgigant straks nóg meer in het leven van de gamer zit verweven: het gerucht gaat dat het bedrijf werkt aan hardware die zich richt op het vanuit de cloud streamen van games. Een aanwijzing is dat meerdere bronnen zeggen dat Google op de Game Developers Conference en op de afgelopen E3 met ontwikkelaars hebben gesproken over zijn plannen voor een streamingplatform.

Google zou het project de codenaam Yeti hebben gegeven. Het apparaat zou in staat moeten zijn om games op hoge grafische instellingen te spelen als je geen krachtige pc of console hebt, omdat computers in de cloud van Google het harde werk verrichten en de beelden vervolgens naar jouw huis streamen.


Echter, zelfs als deze geruchten waar zijn, betekent dat niet per definitie dat Google de game-industrie ook daadwerkelijk gaat betreden: het kan zijn dat Google slechts zijn opties verkent. Wel is het opmerkelijk dat het bedrijf onlangs Phil Harrison aantrok, die onder meer de voormalige vicevoorzitter van Xbox Europa was en bovendien al sinds 1992 actief is geweest in de wereld der games.

Het lijkt er dan ook op dat er in ieder geval íéts in de pijplijn zit dat met computerspellen te maken heeft, of dat nu Project Yeti is of wat anders. De tijd zal het leren.

  1.   
    mattioza's avatar

    Het zou zeker niet ondenkbaar zijn, dat Google hier mee op de game stream-kar springt. Benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.