Meer olijke details over Ooblets uit de doeken gedaan

Met de E3 2018 alweer even achter ons, is de tijd nu om terug te blikken op wát we allemaal gezien (en gemist) hebben in die drukke periode. Voor Rebecca van tweekoppige indie-ontwikkel Glumberland daagt echter het moment om dieper in te gaan over haar eigen koddige spelletje Ooblets. Tijdens de PC Gaming Show werd de game voorzien van een kersverse trailer, maar die liet veel gamers wel achter met wat vragen.


De trailer zelf werd kort na de uitzending al van een heldere analyse voorzien, maar nu heeft Rebecca ook haar eigen verhaal om te duiden. Het tweetal is zowaar verhuist naar een eerste kantoor, waarvan volop akte wordt gedaan in een uitgebreide Ooblets blogpost.

Naast veel dank voor het goede ontvangst aan de hand van de snelle en schattige-E3 trailer (ook hieronder te aanschouwen), deed Rebecca meer uit de doeken over de nieuwe features van Ooblets. Zo schijnen er nu verschillende dialoogopties in de game verwerkt te worden, alsmede een heel ecosysteem waarbij je vriendschappen op kan bouwen met dorpsbewoners door speciale stickers voor ze te verzamelen. En dat gaat allemaal uiteraard aan de hand van uiteenlopende opdrachtjes.

Ook het tuinieren schijnt aangescherpt te worden. Je magische watergieter kan nu daadwerkelijk wél leeg en bijgevuld worden, wat betekent dat er natuurlijk ook gespaard kan worden voor een beter exemplaar. Stuk voor stuk toevoegingen die games als Stardew Valley en Harvest Moon ook hun eigen diepgang gaven.

Tel daarbij legio nieuwe zaadjes op, alsmede talloze verbetering voor het ‘vechtsysteem’ in de vorm van dans. Deze omhaal van knokken naar zwoele bewegingen maken werd al eerder aangekondigd en geduid door het ontwikkelteam, maar wordt nu hevig verbeterd.

Om het hele verhaal van wat meer bewijs te voorzien, werden ook talloze screenshots (ook hieronder te vinden) vrijgeven. Wil je echter álles lezen en zien, dan verwijzen we je graag door naar de aandoenlijke Ooblets blogpost zelf.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren