Over Nintendo’s comeback en de Battle Royale-rechtszaak | GamersNET Podcast #23

Voor de verandering weer eens een GamersNET Podcast met slechts twee presentatoren! Voor aflevering #23 schuiven Peter en Tom aan om de veelbewogen week in games te bespreken, alsmede dieper in te gaan op sommige verse titels en hete gebeurtenissen…

Voor Peter stond zijn post-E3 2018 week in het teken van Nintendo. Door (nog) een keer aan de slag te gaan met de nieuwe line-up voor de Nintendo Switch, krijgt ons opperhoofd het idee dat de Japanse spellengigant weer on top of their game weet te komen. Welke games maken Nintendo’s comeback op de Switch zo sterk?

Ondertussen bekommert Tom zich om de stand van zaken tussen PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite. De stand van de royale rechtszaak, om precies te zijn. Het langlopende geding tussen beide titels is van de tafel, maar enige toelichting daarop bleef volledig uit. Wat is er aan de hand in het Battle Royale-landschap?

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  mattioza's avatar

  Goh ik heb onlangs Jurassic World (van 2015) gezien, ook niet de meest actievolle film aller tijden. Heb ook wat video’s gezien van de game. Maar Jurassic World Evolution is gewoon heel moeilijk te vergelijken met een Planet Coaster. Deze is heel hard gericht op de dino’s staan centraal, wat ook goed is, dat is heel het concept, is volledig in die wereld/verlengde van de film Jurassic World. Een heleboel rollercoasters eraan toevoegen zou gewoon niet passen. Heb wel gezien dat het heel traag van start gaat, omdat er zoveel informatie moet overgebracht worden, waardoor je heel lang het tutorial gevoel hebt. Ben zelf geen grote fan van building game, dus zou hem niet snel kopen. Maar de game wordt wel behoorlijk ontvangen met een deftig gemiddelde van 7/10, wat ook wel aangeeft dat het nog een stuk beter kan/kon.

  Heb zelf The Crew 2 beta een uurtje of 2 gespeeld, ik vond het racen best vermakelijk. Al gaat Forza Horizon 4 waarschijnlijk een betere game worden. Zeker het hele ‘verhaal’ en voice acting om cool over te komen, kan mij totaal niet boeien. Maar deze is wel een multiplatform racegame, dus voor fans hiervan (van The Crew 1 en niet realistische racegames in het algemeen) zal het zeker een buy worden.

  Bij Nintendo ben ik vooral benieuwd naar Super Mario Party, ze kunnen hier eindelijk gaan uitpakken met al die vernuftige trucjes dat ze bij de voorstelling van Switch hebben getoond/verteld.

  Het is begrijpelijk dat de makers van PUBG misnoegd/bang waren, zeker nadat Epic meegeholpen had met PUBG, toen Epic met Fortnite Battle Royale afkwam. Terwijl Fortnite een totaal ander concept heeft, buiten de elementen van het battle royale genre. Hun strategie om Epic Games hier publiekelijk van te beschuldigen is dan ook in hun gezicht ontploft. Het heeft Fortnite alleen maar reclame en een enorme boost opgeleverd. En nu wordt PUBG op verschillende vlakken overvleugeld door Fortnite. PUBG ligt nu ook enorm onder vuur door hun verdienmodel en aanslepende problemen. Ze kunnen nu een mislukt proces wel missen als kiespijn. En ja misschien was Tecent wel de bemiddelaar in deze zaak.

 2.   
  Tom's avatar

  Of het helemaal aan de zaak lag, zou ik nog niet als zekerheid bestempelen. Het is echter wél ontiegelijk duidelijk dat gedurende het hele proces, PUBG het onderspit is gaan delven. Zoals je aangeeft is inderdaad het wrange (extra) verdienmodel erg scheef, maar ook qua optimalisatie en bugfixing is de PUBG Corp allesbehalve een topper gebleken.

  Tegelijkertijd, de update rondom Sanhok lijkt daar wel verandering in te brengen. Er wordt in ieder geval op de wensen van spelers ingespeeld, nu is het nog zaak dat ze dat ook doen met die scheve ‘microtransacties’ en eventuele technische problemen.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  guys…. common.. Kap eens met elke race game te vergelijken met forza….

  ja forza is goed dat weten we allemaal tenzij je onder een steen gewoond hebt…
  Maar bij elke race game word het woord forza binnen 1 min. al gezegd.

  mijn mening: ik VIND dus dat jullie in dit geval een the crew 2 echt verkeerd beoordelen. Kijk eens naar de game. en ga het niet meteen met forza vergelijken.

  natuurlijk zit er altijd wel ergens een verbetering in, Maar dat geld ook voor forza. Het zijn gewoon 2 totaal verschillende games.
  vooral bij race games. het kan een sim. zijn, een arcade zijn, dan nog grafisch realistisch. en cartoony.
  mede door al deze bovenstaande punten kun je dat soort games dus niet met elkaar vergelijken.

  een mario kart ga iik toch ook niet met forza vergelijken. en een fifa met rocket league.

  En ja ik snap dat je wel een referentie punt zoekt maar naar mijn inzien word er te snel naar forza gelinkt. [krijgt een game dan nog wel een eerlijke kans]

  Ik heb de beta gespeeld. en daar zaten nog behoorlijk wat verbeteringen in. Het gedeelte dat je ook uit je auto kunt zijn en dan rond kan lopen dat is in mijn ogen wel echt een flopper. althans in de demo.
  voor de rest vond ik m best gaaf. En als ik zo een beetje op YT kijk word het toch stiekem door best veel mensen gespeeld en als positief ervaren.

 4.   
  Tom's avatar

  Ik denk dat iedereen zijn eigen vergelijking moet/mag maken, maar ik kies gewoon voor Forza Horizon als het gaat om arcade-racers. Voor mij is dat nu als de Glenlivet van dat specifieke genre; een alom bekende meetlat om andere arcade-racers tegenaan te leggen.

  Misschien wat kort door de bocht (haha), maar dat is gewoon mijn mening en hoe ik hem graag verwoord. Je zei het nota bene zelf ook al in de live-chat; The Crew 2 bestuurt vele malen slechter dan Forza Horizon. Ook jij kan er niet aan ontkomen.

  Ik zou een serieuzere racer (F1, rFactor of wat dan ook) ook nooit naast Horizon leggen, maar laten we wel wezen; The Crew 2 wíl ook heel graag vergeleken worden met Horizon. De open wereld, de metro-achtige menu’s en visuals, nota bene het hele festivalthema is naadloos gekopieerd. Om dan juist Forza Horizon te omzeilen als ijkpunt, is juist belachelijk.