Lenovo spreekt over nieuwe generatie NVIDIA-videokaarten; ‘verschijnt deze herfst’

Inmiddels moet vanzelfsprekend zijn dat NVIDIA diens reeks videokaarten van een nieuwe generatie zal voorzien. De GeForce GTX 10-serie zweeft alweer langer rond, terwijl de vraag naar meer grafische rekenkracht toeneemt. Tot dusver heeft NVIDIA zelf de lippen stijf gehouden over GPU’s, maar laat het nu juist hardware-fabrikant Lenovo zijn die misschien ietwat te voorbarige onthullingen doet.


In een interview met YouTuber Brainbean spreekt een woordvoerder over de nieuwe reeks Lenovo Legion-computers, waarvan een aanstaande editie klaarblijkelijk aangevuurd zal worden door de GTX 1180 van NVIDIA. Daarbij werd vermeld dat zowel deze desktops als de nieuwe videokaart al ergens in de herfst van 2018 moet verschijnen.
As well as along with up to GTX 1060 at this time but time to market with NVIDIA 11 series up to 1180 down the road.

Much like the tower where the 530 series would just have the red LEDs to the 360 motherboard along with i7 up to 32 [gigabytes] of RAM up to 1060 at this time, of course, with the NVIDIA 11 series time to market later this Fall would get those GPUs as well.

Aldus een woordvoerder van Lenovo tijdens Brainbeans E3 2018-reportage op YouTube.

Naast (hardnekkige) geruchten en tal van aannames, kenmerkt dit een van de eerste keren dat een industriegigant überhaupt publiekelijk spreekt over de volgende stap van NVIDIA’s videokaarten. Lenovo is zeker niet de minste partij, maar zelfs dan klinkt de herfst van 2018 wellicht nog wat te vroeg. Volgens andere stemmen in de industrie heeft NVIDIA immers specifiek toegezegd dit jaar sowieso geen nieuwe generatie van GeForce GPU’s te lanceren.

Wat jij? Kletst Lenovo hier maar wat of is een nieuwe generatie van GeForce dan toch dichterbij dan we denken? En zo ja, is een naam als “GTX 1180” maar een tijdelijke placeholder of zal NVIDIA’s serie echt op deze numerieke wijze voortzetten?

Mocht er meer bekend of bevestigd worden rondom NVIDIA’s nieuwe technologieën, dan lees je dat uiteraard op GamersNET!

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  mijn aorus 1080 ti extreme waterforce gaat nog wel wat jaren mee

 2.   
  BozeBever's avatar

  De NOS-op-3 Tech-podcast (aanrader trouwens!) had hier laatst een leuke discussie over wat begon met de val van de populariteit van Bitcoin Miners en dat er nu een overschot aan videokaarten klaar ligt bij Nvidea. (was een half jaartje terug niet te bedenken).

  Ben benieuwd wat er nu met die stapel gaat gebeuren. Tuurlijk is stilstand achteruitgang, maar door in de herfst ‘al’ met een nieuwe lijn te komen zullen de oude 1080’s en consorten de videokaartprijs gelukkig weer naar beneden duwen. Vraag en Aanbod.

  Ik denk niet dat Lenovo liegt over de ontwikkeling van nieuwe videokaarten, maar of deze in de herfst de markt al gaan overspoelen… ik betwijfel het.

 3.   
  Tom's avatar

  Fijne aanrader!

  En ja, het schijnt er aardig hard aan toe te gaan, die val van de miners. Voor ons gamers des te beter, nu kunnen eindelijk de prijzen van (bepaalde) componenten weer ietwat normaliseren. Binnenkort maar eens de prijs meten van wat RAM-schijven.

  Ik zie herfst eigenlijk ook nog niet zitten. Al lichtelijk verwerkt in het nieuwtje, maar NVIDIA schijnt er vrij duidelijk over te zijn geweest; dit jaar in ieder geval nog géén nieuwe generatie. Sowieso gingen er geruchten dat NVIDIA de genummerde reeks wellicht in de ban wilde doen. Lijkt me ook niet onwaarschijnlijk; GTX 1180 bekt immers niet zo lekker als voorgaande reeksen.

 4.   
  PSPfreaky's avatar

  Tom schreef, "Al lichtelijk verwerkt in het nieuwtje, maar NVIDIA schijnt er vrij duidelijk over te zijn geweest; dit jaar in ieder geval nog géén nieuwe generatie."

  Zover ik weet heeft Nvidia niks gezegd dat de videokaarten niet dit jaar zouden verschijnen. Wat Nvidia wel zei:

  “Don’t worry, I will invite you”. “It’ll be a long time from now”.

  Dit kan een marketingstruc zijn om de GTX 10xx kaarten te verkopen. Wanneer ze zeggen dat ze over 2 maanden verschijnen, dan wil niemand de GTX 10xx kaarten meer. Daarnaast zijn de GTX 10xx kaarten, met name de GTX 1080 en 1080 Ti nog veel te duur, en dat voor 2 jaar oude techniek.

 5.   
  Tom's avatar

  Dat statement kwam dan ook meer van geroezemoes binnen de industrie dat ik zelf heb opgepakt. Officiële statements daargelaten, heb ik van ‘horen zeggen’ iets anders meegekregen.