Playground-modus voor Fortnite is onderweg, maar wat doet het?

Altijd al iets moois willen bouwen in Fortnite: Battle Royale, maar krijg je daar in al die chaos niet de kans voor? Dan zal de aanstormende limited-time mode (LTM) genaamd Playground je ongetwijfeld tegemoetkomen.

Ontwikkelaar Epic Games liet meerdere malen weten bezig te zijn met een iets ‘vrijere’ modus in de bekende Battle Royale-omgeving, maar laat nu via de in-game melding van de dag weten dat deze ‘speeltuin’ al weer snel zal lanceren.


De Playground LTM geeft spelers de mogelijkheid om (samen) zelf helemaal los te gaan op het welbekende eilandje van Fornite. Daar spawnen vervolgens alle bekende kistjes en bijbehorende loot, terwijl er ondertussen veel meer tijd en materieel is om gewoon lekker aan het bouwen te slaan.

Eventueel kunnen beginnende spelers in deze unieke modus ook de moeite doen om de gehele landkaart te verkennen, op zoek naar de beste plekjes of snellere routes van A naar B.

Saillant detail daarbij is dat dit een van de weinige modi zijn waarin friendly fire daadwerkelijk aan staat. Zo kun je dus door vrienden neergeschoten worden, al schijnt Epic wel te beloven dat je vervolgens meteen weer kunt respawnen om verder te gaan met waar je mee bezig was, of om je ‘vriend’ een lesje te leren.

Oefen dus je vaardigheden met snelle trappenhuizen en vallen bouwen, of maak gewoon een gigantische fort voor spek en bonen. Zij die daadwerkelijk een beetje creatiever los willen gaan of in alle rust wat uit willen proberen, krijgen daar met de Fortnite Playground modus de kans toe.

Een precieze datum voor het verschijnen van Playground LTM is nog onduidelijk, al moet deze dus zeer binnenkort zijn intrede doen in Fortnite: Battle Royale.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Ben wel benieuwd wat die playground modus dan inhoud… Ik vind FN totaal niks maar wellicht kan dit het interessanter maken voor een groter publiek….

  2.   
    Tom's avatar

    In het nieuwsbericht staat zeg maar wat het inhoudt.

  3.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    Een beetje zoals forge mode bij halo dus. Leuk 😀