Gears 5 streeft naar 60fps in alle modi

Gears 5 streeft naar 60fps in alle modi, zo laat ontwikkelaar The Coalition weten. De shooter werd op de E3 officieel onthuld en we kregen eveneens een eerste glimp van gameplay in de trailer. Grafisch is dit vijfde deel in de franchise geen grote verbetering en dat heeft een reden: een stabiele 60 frames per seconde in alle game modi.

Rod Fergusson van The Coalition geeft aan dat 60fps altijd hun doel is, maar dat dit niet altijd lukt. Gears of War 4 draaide bijvoorbeeld alleen in de multiplayer op 60fps, terwijl de campaign en Horde-modus het met 30fps moesten doen. De Xbox One X werd echter later voorzien van een patch die de game omlaag schroefde van een 4K-resolutie naar 1080p, maar wel 60fps bood.

Our target is always 60fps, and we believe – with everything we’ve done, the learning we’ve taken from Gears 4, and the optimisations we’ve been able to do beyond that – that’s exactly what we’re going to be doing, 60fps at 4K.
De optimalisatie van Gears of War 4 heeft veel opgebracht voor de ontwikkelaar en daarom streeft het bedrijf voor Gears 5 naar 60fps met een 4K-resolutie in alle game modi, aldus Fergusson.


Het is nog niet duidelijk of dit native zal zijn of via checkerboard. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de resolutie automatische omlaag schiet om de framerate te behouden, maar dat is nog niet zeker. Het is in ieder geval een heel nobel doel om alles uit de Xbox One (X) te halen.
You’ll be able to max it to quite high. It’s still reasonably early, but we can usually get to 120fps. It’s obviously going to matter what hardware you’re using to get that – but it’ll be able to scale up that high, [if] the hardware can push it.
Ook aan de pc-versie werkt The Coalition hard om de beste prestaties te leveren. Gears 5 moet 120fps aankunnen, natuurlijk bepalend met welke hardware je in huis hebt.

Gears 5 staat gepland voor een release in 2019 voor Xbox One en pc.

 1.   
  Sa.'s avatar

  “streeft”

 2.   
  Tom's avatar

  Ik heb er vertrouwen in. The Coalition heeft met Gears of War 4 al feilloos laten zien dat ze meesters in optimalisatie zijn, op zowel de Xbox One als Windows 10. Misschien gaat 4K/60 op de X nog een lastige worden, maar stabiele framerates voor pc-gamers en de multiplayer (op 1080p) zijn sowieso erg haalbaar voor ze.

 3.   
  mmx's avatar

  Goed gezegd Tom ik ben het 100% met jou eens en deze gaat zeker bij mij in de collectie komen 🙂 🙂

 4.   
  Sa.'s avatar

  Tom schreef, "Ik heb er vertrouwen in. The Coalition heeft met Gears of War 4 al feilloos laten zien dat ze meesters in optimalisatie zijn, op zowel de Xbox One als Windows 10. Misschien gaat 4K/60 op de X nog een lastige worden, maar stabiele framerates voor pc-gamers en de multiplayer (op 1080p) zijn sowieso erg haalbaar voor ze. "

  Is ook is ook. Vind het woordje “streeft” altijd zo kut. Flikker op met je streeft. Vertel het me pas als je het sowieso haalt. Meer hoef ik niet te weten. Is een beetje alsof die ontwikkelaar zegt “Ja ik doe echt mn best een leuk spelletje te maken, belooft!”, maat, ik wil resultaat, het proces daar veeg ik me poepert mee af. 🙂

 5.   
  Dedsec's avatar

  Als ze dit keer maar wel weer met een Collectors edition komen.

 6.   
  tranceguy's avatar

  Op de X gaat dit zeker native zijn…

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Sa. schreef, "

  ”Tom” schreef, "Ik heb er vertrouwen in. The Coalition heeft met Gears of War 4 al feilloos laten zien dat ze meesters in optimalisatie zijn, op zowel de Xbox One als Windows 10. Misschien gaat 4K/60 op de X nog een lastige worden, maar stabiele framerates voor pc-gamers en de multiplayer (op 1080p) zijn sowieso erg haalbaar voor ze. "

  Is ook is ook. Vind het woordje “streeft” altijd zo kut. Flikker op met je streeft. Vertel het me pas als je het sowieso haalt. Meer hoef ik niet te weten. Is een beetje alsof die ontwikkelaar zegt “Ja ik doe echt mn best een leuk spelletje te maken, belooft!”, maat, ik wil resultaat, het proces daar veeg ik me poepert mee af. 🙂 "

  Waarom? Het is toch een goed streven dat deze technologie met consoles toch steeds dichterbij komt? Het is volgens mij nog geen enkele ontwikkelaar gelukt met deze prestaties en niet elk bedrijf zal werken om dit resultaat te behalen. Veel bedrijven kunnen niet meer dan 1080p en 30fps en vinden het wellicht prima zo, dan vind ik het netjes dat er developers zijn die er meer uit willen halen en de kracht van een console optimaal willen benutten. Dan zijn we toch weer een stapje dichterbij het ultieme gamen waar men al jaren over schreeuwt: 1080p/4K en 60fps. Mocht het ze lukken, kan The Coalition andere ontwikkelaars eventueel hierin ondersteunen om ook dichterbij dit resultaat te komen.

  Hetzelfde gebeurt met Naughty Dog, die ondersteuning biedt aan ontwikkelaars die minder ervaring hebben en op die manier toch meer uit hun game en de desbetreffende console halen.

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  dr xbox one x is geen native 4k laat staan en al helemaal geen 60fps

 9.   
  JaslanNL's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "dr xbox one x is geen native 4k laat staan en al helemaal geen 60fps"

  Onzin. De One X biedt gewoon native 4K. Dat niet alle games 4K ondersteunen is een ander verhaal. Je kan uit dit nieuwsbericht toch vrij duidelijk halen dat ze wel pogen om de nieuwe Gears 4K 60fps te laten draaien, of het ze gaat lukken… dat moeten we nog zien, maar kijkend naar ’t verleden is er een goede kans. Gears 4 draaide op de One X al in 4K 30fps in campaign, in multi 1080p 60fps. In versus mode draaide hij (met ‘adaptive resolution’) 4K 60fps. In de tussentijd hebben ze nog verder op het platform door kunnen ontwikkelen en optimaliseren waardoor er waarschijnlijk nog meer mogelijk is. Maar nogmaals, we gaan het wel zien. Supersampled 1080p met HDR op 60fps ziet er ook al rete strak uit dus ik ben snel gelukkig.

 10.   
  Dedsec's avatar

  Ik heb nou ook een Xbox one X gekocht en al een 4K HDR LG TV gevonden, maar zoo een tv koop je ook niet even voor je lol, want ze hebben allemaal weer anderen mooie dingen.

 11.   
  Tom's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "dr xbox one x is geen native 4k laat staan en al helemaal geen 60fps"

  Dit is inderdaad, vrij kort door de bocht, onzin.

  Lang niet alle games draaien native 4K/60, maar doe je research en je zult zien dat er wel degelijk titels zijn die dat ondersteunen en volhouden. Onder meer Forza Motorsport 7 en Super Lucky’s Tale zijn met vlag en wimpel voor de tests van o.a. Digital Foundry gekomen.