Vergeet de Pip-Boy; koop een levensgrote Plasma Rifle uit Fallout

Heb je het niet zo op miezerige kleine stukjes merchandise en ben je juist op zoek naar een kamerstuk dat écht tongen losmaakt? Dan zit je goed bij ThinkGeek en GameStop, die de handen ineensloegen om de Fallout 1:1 Plasma Rifle Replica aan de man te brengen. Dit levensgrote lasergeweer is officieel erkend door Bethesda en werd direct nagebootst van in-game assets uit Fallout 4 en Fallout 76.


Met een gewicht à 4,5 kilogram en zeker 113 centimeter in lengte is deze Plasma Rifle absoluut geen kattenpis. Bovendien kan het geweer, geheel volgens post-nucleaire stijl, groen oplichten door deze aan te zetten, wat kan middels de trekker. Het unieke stukje merchandise werd dan ook door het vrij prestigieuze Chronicle Collectibles geproduceerd, in de naam van de twee Amerikaanse retailers.

Jammer genoeg zullen de meeste Europeanen volledig uit hun comfortzone moeten trekken om überhaupt aan een van de gelimiteerde exemplaren te komen. Niet alleen kost de flinke replica een dollar of honderdtwintig (exclusief verzendkosten), het hele vehikel wordt bovendien ook niet verder verscheept dan exclusieve plekken binnen de Noord-Amerikaanse grenzen. Mocht je er écht graag eentje willen, dan kost je dat waarschijnlijk een retourtje naar de VS, alsmede een boel gehannes en een rectaal onderzoek bij de grenscontrole.


Wat jij? Gaat dit soort verheerlijking van merchandise een stapje te ver, of ben je al een mantelhaard vrij aan het maken voor je beoogde nieuwe inboedel? Mocht je het geld wel hebben, maar mis je de ruimte, vergeet dan niet dat we prachtige planken hebben op het hoofdkwartier van GamersNET. Gewoon, een vriendelijke tip van de redactie…

UPDATE: Op aandringen van Bethesda Benelux’ PR Manager kreeg GamersNET te horen dat deze Plasma Rifle wel degelijk de Europese Bethesda webshop aan zal doen. Hoogstwaarschijnlijk is dat pas aan het einde van dit jaar, maar de aankoop vanuit daar bespaart je ongetwijfeld importkosten, verzendkosten (voor alles boven de 50 euro) en moeilijkheden bij de reisinstanties.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren