PUBG voor het eerst in de sale op Steam

PUBG is voor het eerst in de sale op Steam sinds de game beschikbaar is. De game die officieel door het leven gaat als PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een korting gekregen van 33 procent op het pc-platform van Valve en kost nu tijdelijk 19,99 euro. De aanbieding is geldig tot en met 5 juli.


Normaliter betaal je 29,99 euro voor PUBG en nu kun je het spel dus voor een tientje goedkoper in je digitale huis halen. PUBG Corp. zegt dat de sale is gestart vanwege een mijlpaal, namelijk dat de pc- en Xbox-versies gecombineerd meer dan 50 miljoen keer zijn verkocht. Tel je daarbij de gratis app PUBG Mobile bij op, dan kent de game meer dan 400 miljoen geregistreerde spelers wereldwijd. Meer dan 87 miljoen gamers spelen het dagelijks verdeeld over alle platformen.
We’re genuinely humbled by PUBG’s ongoing success and growth, and we’re incredibly optimistic about the game’s future. We’re going to keep working on new content and improvements for all versions of the game. We know there’s still so much we can do to make PUBG a better game for our players.
De ontwikkelaar is ontzettend vereerd door het succes van PUBG en het bedrijf is zeer optimistisch over de toekomst van het spel. Ze blijven werken om alle versies van de Battle Royale-game te verbeteren en nieuwe content toe te voegen. Er is nog genoeg te sleutelen om PUBG een nog betere game te maken.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is al langere tijd te spelen, maar verscheen officieel in december voor pc en Xbox One.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Reviews: “grotendeels negatief”.. jaaaa, nee bedankt – ik skip dit soort dingen. Als ik de reviews zo lees dan hebben ze ergens iets gedaan dat tot veel boosheid leid.

  2.   
    Tom's avatar

    Vooral het trage ontwikkelproces en de focus op microtransacties zorgt ervoor dat veel gamers nu PlayerUnknown de rug toekeren. Zeer begrijpelijk ook, aangezien Fortnite feilloos laat zien dat het vele malen sneller en beter kan.

    Zelf snap ik die frustratie, al vind ik het reviewbomben wel erg schraal. Het zijn vooral de gamers die honderden uren plezier hebben gehad, die nu wat geagiteerd zijn. Als Bluehole wat sneller doorkomt met goede updates en cosmetische zooi waar je daadwerkelijk wat voor neer wilt leggen, kunnen ze die negatieve ratings vrij snel weer wegpoetsen, lijkt me zo.

  3.   
    Neolite's avatar

    Negatieve ratings zijn zoals Tom al aangeeft meer een drukmiddel richting Bluehole om een aantal flinke problemen aan te pakken die de game momenteel plagen.

    De performance van de game stelt enorm teleur. Er is sprake van een brakke netcode en een hele lage tickrate, met als resultaat te veel momenten waarin jij al weer terug in dekking staat en je alsnog een kogel door je kop geschoten krijgt. De animaties zijn lomp, het spel speelt niet vloeiend. Een voorbeeld is het herladen van een wapen, de animatie is al lang klaar maar je moet toch nog even wachten voordat je kogels in je magazijn hebt.

    Daarnaast is het ontbreken van nieuwe content echt een dingetje aan het worden. De ene na de andere lootbox, het liefst met een 2,99$ key blijft men toevoegen. Maar nieuwe maps, wapens, gear etc… blijft enorm achterwege. En om het dan allemaal af te maken zijn er de loze beloftes van Bluehole om wat aan deze problemen te doen. Ik zou het spel vooral nu niet kopen en eerst even afwachten wat en of er überhaupt wel iets gaat veranderen aan de huidige staat van het spel.