Ooblets trailer voorzien van verklaring en meer informatie

Wie nog met wakkere ogen naar de nachtelijke PC Gaming Show van de E3 2018 keek, heeft op een gegeven moment een aardig psychedelische trip aan zich voorbij zien gaan. De gloednieuwe Ooblets E3 trailer kende zachte kleuren, zwoele xylofoontonen en meer schattigheid dan je lief is, en dat kon aardige verbazing tot gevolg hebben.


Ook zij die indie-game Ooblets in het afgelopen jaren de gaten hebben gehouden, konden in de gloednieuwe trailer wellicht wat nieuwe features spotten, al waren deze nog aardig kundig weggestopt. De snelheid waarmee ze passeerde (in combinatie met ons sluimerende slaapgebrek) zorgde ervoor dat zelfs de kenners niet alles mee konden krijgen. Geen wonder ook dat de trailer editor Derek Lieu nu een complete blogpost wijdt aan zijn keuzes en alle nieuwigheden in de trailer.

Lieu legt uit dat onder meer het dansen een grote rol zal spelen in Ooblets. In tegenstelling tot het eerdere concept, waarbij de diertjes à la Pokémon met elkaar knokken, leek een zogenaamde dance battle beter bij het schattige overkomen te passen.

Ook ademt de wereld van Oob meer, op aandringen van Lieu. In de trailer zien we het gespeelde personage veel rondlopen, maar is deze pas sinds kort echt ‘gegrond’ in de wereld. De personages om de protagonist heen zullen nu veelvoudig zwaaien naar de speler en diens Ooblets, voor net dat beetje meer immersie.

Daarnaast toont de trailer overduidelijk meer van het zelf inrichten van je wereldje. Niet voor niets wordt Ooblets door ontwikkelstudio Glumberland een samensmelting van Pokémon, Harvest Moon en Pokémon, Harvest Moon en Animal Crossing genoemd; daarin horen wat meubeltjes en plantjes om zelf te verzorgen

In de wereld van Oob verzamel je unieke wezentjes, laat je ze dance battles uitvechten en bouw je ondertussen je eigen huisje en tuintje op. Dat alles omringd door pastelkleuren en zachte xylofoontonen. Lieu koos ervoor deze razendsnel achter elkaar te zetten, zodat in een mum van tijd talloze mogelijkheden getoond worden.

Meer weten over alle features die in de trailer aan bod kwamen, of bijvoorbeeld ontdekken hoe de vroege work in progress video eruitzag? Lees vooral Lieus volledige blogpost voor meer informatie over Ooblets en het bewerkingsproces.

Ooblets moet ergens dit jaar nog verschijnen op Steam, maar zal daarnaast ook een (latere) release op Xbox One kennen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren