DLC voor Call of Duty: Black Ops 4 alleen te bemachtigen met Season Pass

Het is ondertussen een gegeven dat een Call of Duty-game altijd een season pass krijgt voor extra multiplayermaps en zombiecontent. Ook Call of Duty: Black Ops 4 krijgt zo’n pass, het enige verschil is dat de DLC niet meer los te krijgen is en dat zorgt voor boze gamers.


Terwijl games als The Division 2 en Battlefield 5 de season pass compleet hebben losgelaten en hebben vervangen voor gratis content, doet Activision met zijn shooter precies het omgekeerde. De enige manier om extra content te krijgen voor Black Ops 4 is een season pass, die overigens nog niet los te krijgen is. Om deze te bemachtigen moet je een veel duurdere versie van de game te kopen. Deze hele gang van zaken schiet veel fans in het verkeerde keelgat en Reddit staat bol van de reacties van boze fans.

Activision heeft nog niet op alle ophef gereageerd, maar het lijkt erop dat er op deze manier een hele valse start aan zit te komen voor Call of Duty: Black Ops 4. De shooter verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1.   
    J.W.'s avatar

    Grappenmakers. Lekker laten zitten die game.

  2.   
    HenTactical's avatar

    schande, ze weten de gamers zo wel te dwingen om achterlijk veel geld uit te gaan geven aan zo’n game.. DLC kan leuk zijn, maar er wordt te veel focus op gelegd

  3.   
    Neolite's avatar

    HenTactical schreef, "schande, ze weten de gamers zo wel te dwingen om achterlijk veel geld uit te gaan geven aan zo’n game.. DLC kan leuk zijn, maar er wordt te veel focus op gelegd"

    Ze dwingen helemaal niemand. Je kiest er zelf voor om deze geïmporteerde bagger te installeren. Koop geen Call of Duty. Er zijn genoeg betere en goedkopere alternatieven.

  4.   
    MikeGevers's avatar

    Dit kan toch niet anders dan averechts werken? Mensen kopen vaak DLC als ze de basisgame vet vinden. Iedereen die nu eerst afwacht of de game goed is, moet dus een compleet nieuw exemplaar kopen als ze de DLC willen. Klinkt haast alsof Activision krampachtig probeert om de verkoopcijfers van het spel kunstmatig te boosten, zodat investeerders niet afhaken. 🙄

  5.   
    mattioza's avatar

    Uit commercieel standpunt is het een goede zet. Voor de consument is het een ander verhaal. Dacht dat het nu wel al duidelijk was dat spelers (tegenwoordig) wantrouwig zijn tegen een Season Pass. (Zelfs EA heeft het uit Battlefield gegooid) Er zijn in het verleden al genoeg games geweest, waarbij de Season Pass een lege doos bleek te zijn. Iets kopen waarvan je niet weet wat het in houd, het blijft altijd gevaarlijk.

  6.   
    Jerry97's avatar

    Die mensen daar bij Activision zijn echt helemaal van het padje. Ik heb black ops 1, 2 en 3 zo veel gespeeld. En ik vond ze alle 3 fantastisch, maar deel 4 komt bij mij niet in huis.

  7.   
    JaslanNL's avatar

    Een season pass bij de game in en niet los? Je zou bijna denken dat ze eindelijk een complete game afleveren! Oh wacht, je betaalt wel het dubbele? They never f***ing learn.

  8.   
    tranceguy's avatar

    Is toch al een schijtgame.